Metų šventėje – mažiau nusikaltimų

Policijos pareigūnai gerai vertina tris dienas uostamiestį drebinusią šventę ir pastebi, kad nusikaltimų kiekvienais metais pasitaiko vis mažiau.

Policijos pareigūnai gerai vertina tris dienas uostamiestį drebinusią šventę ir pastebi, kad nusikaltimų kiekvienais metais pasitaiko vis mažiau.

Policijai – 1 175 skambučiai

Didžiųjų renginių metu į Klaipėdą buvo deleguota papildomi 35 policijos pareigūnai viešajai tvarkai užtikrinti. Policininkai intensyviai patruliavo iki 4 val. ryto, kai didžioji šventės dalyvių minia ėmė skirstytis namo.

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga pastebėjo, kad pasitaiko dar sudėtingesnių savaitgalių nei praėjęs Jūros šventės šėlsmas.

"Nebuvo smurto proveržių. Tačiau pradėta 10 ikiteisminių tyrimų dėl sumušimų, vagysčių, kitų nusikaltimų", – pastebėjo A.Leliuga.

Iš viso į policiją per tris šventės dienas buvo skambinta 1 175 kartus. Į komisariatus dėl įvairių nusižengimų buvo pristatyti 78 piliečiai.

Kišenvagiai nepasipelnė

Į policiją kreipėsi 7 žmonės dėl kišenvagių padarytos žalos.

"Pradėjome du ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių medžiagų turėjimo. Surašyti 57 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Tarp jų vyrauja dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešose vietose", – tikino A.Leliuga.

Taip pat daug protokolų dėl pasirodymo viešoje vietoje neblaivios būklės. Į komisariatus pateko 8 girti nepilnamečiai.

Dėl nedidelio chuliganizmo buvo surašyta 12 protokolų. Penki iš tokių sulaikytų asmenų naktį praleido areštinėje.
Policijos pareigūnams pasipriešino tik vienas šventės dalyvis.

"Gauta 14 pranešimų iš medicinos įstaigų, į kurias kreipėsi šventėje nukentėję žmonės. Vienas jų aiškino, kad kažkas jam į akis papurškė dujų", – pasakojo pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių