Klaipėda nusirengs šventinį apdarą

Teatro aikštėje stovinti kalėdinė eglė bus išmontuota kitą savaitę. Nukabinti visus miesto papuošimus reikės daugiau laiko. Numatoma, kad šie darbai truks kelias savaites.

Uostamiesčio Teatro aikštėje stovinti kalėdinė eglė bus išmontuota kitą savaitę. Nukabinti visus miesto papuošimus reikės daugiau laiko. Numatoma, kad šie darbai truks kelias savaites.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Nachčiunovos, pagal sutartį numatyta, kad šventinė miesto eglė gali būti išmontuota po sausio 10 d.

Po šios datos bus duotas nurodymas nukabinti ir miesto gatvių papuošimus.

Dar šventiškai pasidabinęs miestas pasitiks stačiatikių Kalėdas, kurios šiemet švenčiamos sausio 7-ąją, tačiau nesulauks Senųjų naujųjų metų – sausio 14-osios.

I.Nachčiunova pasakojo, kad šventinės eglutės nupuošimas ir išmontavimas paprastai trunka kelias dienas. Tikimasi, kad darbams nesutrukdys vėjas ar kiti gamtos pokštai.

„Šiemet eglutė buvo graži. Nusiskundimų iš klaipėdiečių nesulaukėme. Panašu, kad žmonėms ji patiko“, – komentavo pavaduotoja.

Apie 20 metrų aukščio dirbtinės miesto eglės puošyboje šiemet atsispindėjo povandeninis pasaulis. Medelio viršūnę puošė vėtrungė. Šiam simboliui uostamiestyje buvo skirti visi praėję metai.

Eglutės nuoma šiemet atsiėjo 77 tūkst. litų. Apie 17 tūkst. litų brangiau nei praėjusiais metais.

Nukabinti šventinius miesto gatvių papuošimus planuojama per 2–3 savaites. Jie kainavo 354 tūkst. – 30 tūkst. litų daugiau nei pernai, nes buvo atnaujinta dalis girliandų.

Tūriniais elementais šiemet buvo papuoštas 201 apšvietimo stulpas. Šviečiančios girliandos pakabintos ant 131 medžio. Dar 700 metrų jų buvo panaudota fasadų Teatro aikštėje ir kalėdinės prekybos namelių puošybai.

Tiltų gatvė, kaip ir pernai, sužibo šviečiančiomis dekoracijomis, primenančiomis jūros bangą. Jų panaudota 57. Turgaus gatvėje ant apšvietimo stulpų pakabintos eglutės – 38 vienetai.

M.Mažvydo alėja ir Pirmoji Melnragė buvo papuošta šviečiančiomis žvaigždutėmis, kurių yra 26.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius tvirtino, kad miesto papuošimai šiemet gerai atlaikė vėjus. Tik viena kita girlianda buvo nuplėšta.

„Tam įtakos turėjo ir faktas, kad dalis papuošimų buvo atnaujinta. Priešingu atveju nuostoliai būtų buvę kur kas didesni“, – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seklys

seklys portretas
labai jau cigoniska egle gavosi siais metais ,per daug jau tu apdaru :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių