Mieste pastatys naujų suoliukų

Klaipėdiečiams bus patogiau stotelėse laukti autobusų, nes jose ketina pastatyti naujų suoliukų. Jų turėtų atsirasti ir kitose miesto vietose.

Uostamiesčio savivaldybė paskelbė konkursą nusipirkti naujų suoliukų. „Jų poreikis yra didžiulis, tačiau neaišku, kiek pavyks nusipirkti. Viskas priklausys nuo kainos, kurią pasiūlys konkurso dalyviai. Jie turi pasiūlyti vieno suoliuko kainą, tad ji ir lems, kiek daiktų galėsime nupirkti. Įsigyti norime labai daug“, - aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Jos teigimu, nauji suoliukai bus statomi Šilutės plente, Taikos prospekte, Minijos, Liepojos gatvėse esančiose autobusų stotelėse, nes kai kuriose visai nėra, kur prisėsti, o kitose esantys suoliukai atgyvenę arba sulaužyti.

I.Šakalienė vylėsi, kad pavyks nusipirkti tiek suoliukų, kad bent dalies jų užteks pastatyti miesto parkuose ir skveruose. „Juose dar liūdniau, nes suolus labai niokoja vandalai. Pavyzdžiui, Danės skvere – tikra tragedija. Tiesą sakant, miesto inventorius jau yra pasenęs ir fiziškai ir morališkai“, - neslėpė I.Šakalienė.

Savivaldybė, skelbdama konkursą nusipirkti suoliukų, pati pasiūlė jų modelį.

Norima įsigyti suolelių be atkaltės. „Priežasčių, kodėl pasirinktas toks modelis yra kelios. Viena jų ta, kad tokį suoliuką pagaminti kainuoja pigiau. Be to, daugiausia suoliukų statysime stotelėse, tad atkaltės nelabai reikalingos. Trečioji priežastis yra ta, jog vandalai būtent ir pradeda laužyti atkaltes. Pažiūrėkite, kad jos vilioja jaunimą ant jų atsisėsti, o kojas pasidėti ant suolelio. Todėl ir nusprendėme atkalčių atsisakyti“, - tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Ji teigė, kad pirmuosius suolelius mieste pavyks pastatyti dar šiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių