Miestiečiai jaučiasi tarsi gyventų užkampyje: dalis Statybininkų prospekto – be asfalto

Statybininkų prospekto lankstas, esantis šalia Naujojo turgaus, iki šiol ne tik neasfaltuotas, šis kelio ruožas net neįtrauktas į miesto gatvių registrą. Minėtoje vietoje įsikūrę privačių namų kvartalo gyventojai jaučiasi tarsi gyventų kaime. O paprašę, kad jiems būtų išlietas asfaltas, savivaldybėje išgirdo, jog pirmenybė bus suteikta tik, jei jie prisidėtų savo lėšomis.

Užmirštas miesto kvartalas

Klaipėdietė Rima tvirtino, kad dalyje Statybininkų prospekto iki šiol yra žvyrkelis.

Netoli Naujojo turgaus keliolika privačiuose namuose gyvenančių šeimų, kurių būstų adresuose nurodytas būtent Statybininkų prospektas, vis nesulaukia, kada ateis civilizacija.

„Čia pat – Taikos prospektas, turgus, Statybininkų prospektas, visur sutvarkyta, asfaltuota, tik pas mus kaip kokiame kaime vis dar žvyrkelis. Prieš trejus metus kreipiausi į savivaldybę. Pažadėjo išasfaltuoti. Laukėme. Kai niekas nepasikeitė, prieš metus vėl kreipiausi, tai pasakė, kad niekas nieko apie jokius prašymus nežino. Jei norime, kad greičiau nutiestų kelią, turėtume savo lėšomis prisidėti patys“, – stebėjosi moteris.

Išgirdo pirmą kartą

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, kad sulaukė gyventojos skambučio.

Ir tada esą pirmąkart išgirdo, kad Statybininkų prospekte yra neasfaltuotas kelio ruožas.

„Neturėjau jokios informacijos apie tai. Ji nėra įrašyta į mūsų miesto žvyruotų dangų prioritetinį sąrašą. Reikia pirmiausia išsiaiškinti, ar ta gatvė oficialiai įregistruota Registrų centre, tik tada galėsime inicijuoti jos įtraukimą į asfaltuojamų gatvių sąrašą. Kitais metais atnaujinsime asfaltuojamų gatvių sąrašą, įtrauksime ir šį Statybininkų prospekto ruožą“, – tvirtino V.Švedas.

Iš viso mieste skaičiuojama iki 100 km žvyruotų gatvių.

Planuojamų asfaltuoti gatvių sąraše šiuo metu yra 60 gatvių, kurios yra registruotos Registrų centre.

Viltis – dar negreitai

Paaiškėjo, kad žvyruotas Statybininkų prospekto ruožas net neįteisintas ir neįregistruotas Registrų centre.

Tai artimiausiu metu turėtų atlikti savivaldybės Turto valdymo skyrius.

„Pagal savivaldybės tvarkos aprašą, prisidedant gyventojams, gatvė gali būti asfaltuojama greičiau. Jei žmonės prisideda ne mažiau nei 10 proc. visų išlaidų, jiems taikoma pirmenybė. Gatvėms asfaltuoti per metus iš biudžeto skiriama tik 200 tūkst. eurų. Yra tokių gatvių, kurių gyventojai prisideda ir 30 proc., tada jau tikrai yra garantijos, kad gatvė greitai bus asfaltuojama“, – teigė V.Švedas.

Esą apie tai buvo užsiminta ir Statybininkų prospekto gyventojams, tačiau juos šis pasiūlymas užgavo.

„Tačiau tada tikimybė didesnė, kad gatvę sutvarkysime artimiausiais metais. Tą žvyruotų gatvių sąrašą sudarę turime dvejus metus, bet kol kas iš jo dar nė vienos gatvės nesame tvarkę, nes nebaigėme atnaujinti anksčiau planuotų gatvių. Kai baigsime Tauralaukyje, pagal sudarytą asfaltuojamų gatvių sąrašą, su rangos darbais startuosime 2023 m.“, – kalbėjo V.Švedas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svarbu skuru parkas

Svarbu skuru parkas portretas
O neasfaltotos gatves nesvarbu

S.S.S.

S.S.S. portretas
kur problemos? Jeigu gyventojai metasi 50 proc. tokios gatvės tvarkomos pirmiausia.

O gėda

O gėda portretas
Patys negali susimest pinigais
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių