Miesto autobusams – spalvoti pokyčiai

Planuojama, kad uostamiesčio viešasis transportas dar iki kitų metų neatpažįstamai pasikeis. Jeigu politikai pritars, Klaipėdos autobusai bus nudažyti dviem spalvomis – geltona ir raudona.


 

Planuojama, kad uostamiesčio viešasis transportas dar iki kitų metų neatpažįstamai pasikeis. Jeigu politikai pritars, Klaipėdos autobusai bus nudažyti dviem spalvomis – geltona ir raudona.

Papuoš herbas

Klaipėdoje, siekiant išskirti viešojo transporto sistemos vieningumą, planuojama nustatyti spalvas, kuriomis vežėjai privalės nudažyti visus mieste kursuojančius autobusus, išskyrus ekologiškus.

Uostamiesčio autobusus siūloma nudažyti Klaipėdos vėliavos spalvomis – geltona ir raudona. Ekologiški autobusai, varomi gamtinėmis biodujomis, elektra ar vandeniliu bei jų hibridai, turėtų likti tų spalvų, kurių yra dabar – žalios, pilkos ir oranžinės.

Mieste kursuojantis viešasis transportas, planuojama, bus papuoštas ir uostamiesčio herbu.

Vairuotojai vilksis kostiumus

"Kad būtų geresnis estetinis vaizdas, siekiame nustatyti, kad išorinė reklama autobuse turi būti įrengiama tik ant galinės autobuso dalies", – dėstė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Be to, prie atnaujintų autobusų vairų sės kostiumuoti vairuotojai. Transporto priemonėse bus įrengtos ir vaizdo stebėjimo kameros.

Vakar posėdžiavę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai pritarė tokiems siūlymams, tačiau be aštrių diskusijų neapsieita.

Atrodys purvini

Minėto komiteto narys Vidmantas Plečkaitis pastebėjo, kad autobusai neprimins uostamiesčio vėliavos, mat joje abi spalvos užima po lygiai vietos. Esą pagal siūlomą dažymo tvarką geltonos bus daug mažiau. Be to, politiko teigimu, raudona spalva nėra tinkamas sprendimas, nes ji nė kiek nemaskuoja ant transporto priemonės besikaupiančio purvo.

"Ką tik iš plovyklos išvažiavęs autobusas greitai apdulka. Iš raudonos pasidaro murzina spalva", – spalvų pažinimo įgūdžius atskleidė V.Plečkaitis.

Politikas taip pat nuogąstavo, jog visų Klaipėdos autobusų perdažymas užtruks ilgai, todėl, tikėtina, mieste gali sutrikti jų darbas. Tai esą gali turėti įtakos ir savivaldybės biudžetui.

Primena Londoną

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis paaiškino, kad suvienodinti minėtų transporto priemonių išvaizdą būtina. Anot jo, autobusai ne tik reprezentuoja miesto įvaizdį, bet ir turi išsiskirti iš bendros transporto masės, kartu juos privalo lengvai pastebėti silpnaregiai.

"Raudona yra ir Londono autobusų spalva. Tai tarsi prekės ženklas", – dėstė įstaigos vadovas.

Direktoriaus teigimu, vienam autobusui nudažyti reikia maždaug 4–7 dienų. Spėjama, kad iki rugsėjo visų jų nudažyti veikiausiai nepavyks, tačiau iki sausio to tikėtis įmanoma.

Privatininkai nedžiūgauja

"Žinoma, vežėjai netrykšta optimizmu, nes tai pareikalaus papildomų lėšų. Jie taip pat negaus papildomų pajamų iš reklamos. Tačiau jeigu toks miesto sprendimas, jį vykdyti reikia", – pripažino G.Neniškis

Jo teigimu, jeigu politikai pritars siūlomai autobusų išvaizdai, Klaipėdos autobusų parkui teks perdažyti labai nedaug transporto priemonių. Šiuo metu autobusų parkas turi 34 ekologiškus autobusus, perdažyti prireiktų 36 transporto priemones.

Privatiems vežėjams reikėtų perdažyti visus autobusus.

"Londonas man nėra pavyzdys", – rėžė V.Plečkaitis ir pasiūlė autobusus perdažyti raudona ir geltona spalva, tačiau skeliant ne horizontaliai, o vertikaliai.

Posėdžio metu būta ir daugiau originalių politikų siūlymų, tačiau pritarta pirminiam variantui. Galutinį verdiktą dar tars Klaipėdos miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
Ar daugiau jokių problemų Klaipėdoje nėra, kad tokius pinigus vėjais paleisti nuspresta ?? Sutvarkykit švieslentes kurios rodė kiek reikės laukti reikiamo autobuso, kiek jų dar veikiančiu?! Jų jau nebereikia?, tai kurių velnių dideli pinigai sukišti ?? Tvarkarščiai buvo apvalūs, dabar - lentelės. Toks įspūdys, kad kažkam vis reikia surasti darbo, tiksliau - uždarbio, dabar - automobilių dažytojams...

Kaaaip

Kaaaip portretas
gerai gyvename.Beliko autobusus perdazyti ir mieste tvarka. O kad nusisisioti nera kur visame mieste,tai visiems dzin....

Egidijus

Egidijus portretas
Na ir sprendimai.. Tai jeigu jau prieita prie tokio problemos sprendimo kas tikrai yra reikalinga ir sveikintina, tik esminis dalykas, kaip tas dažymo dizainas turi atrodyti turėtu spręsti tikrai ne politikai, o įvaidžio kūrimo profesionalai, turintys tame kompetencijos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių