Iš miesto centro dingsta bankomatai

Išsigryninti pinigų Klaipėdos centre tampa vis sunkiau. Čia vienas po kito dingsta bankomatai, o žmonės priversti pasukti galvas, ieškodami artimiausio aparato.

Uostamiestyje dabar yra 22 jungtiniai bankomatai, kuriais gali naudotis „Danske Bank“, „Nordea“, „Citadele“ ir Šiaulių bankų klientai. Anksčiau jų buvo daugiau.

Panaikinti keturi įrenginiai, buvę J.Janonio, Herkaus Manto, Liepojos gatvėse ir Taikos prospekte.

„Danske Bank“ Mokėjimo kortelių departamento vadovas Robertas Urbonavičius aiškino, kad optimizuoti bankomatų skaičių nuspręsta pasitraukus anksčiau šiame bendrame tinkle dalyvavusiam Ūkio bankui.

Kuriuos įrenginius naikinti, apsispręsta įvertinus juose atliekamų operacijų skaičių.

„Bankomatų tinklo optimizavimui įtakos turi ir tai, jog klientų poreikis gryniesiems pinigams, kaip pastebėjome, mažėja. Operacijos vis aktyviau atliekamos elektroniniu būdu“, – pabrėžė vadovas.

R.Urbonavičius teigė, kad likusio bankomatų tinklo visiškai užtenka, nes nuo šių metų klientai mokėjimo kortelėmis gali grynuosius pinigus išsiimti ir įnešti į sąskaitas daugiau kaip 60 „Perlo“ terminalų.

Iš viso Klaipėdoje yra 94 įvairių bankų bankomatai, iš kurių galima pasiimti pinigus, ir 9, priimantys grynuosius.

„Swedbank“ atstovas Saulius Abraškevičius tvirtino, jog jų bankomatų tinklo veiklos optimizavimas yra nuolatinis procesas.

„Bankas stebi tinklo veiklą ir apkrovimą, fiksuoja klientų srautus ir siekia tinklą panaudoti kuo optimaliau. Dėl to kartais keičiama bankomatų vieta – jie perkeliami, kur yra didesni žmonių srautai, pagal poreikį diegiami nauji įrenginiai“, – tvirtino atstovas.

Anot SEB banko atstovo Arvydo Žilinsko, artimiausiu metu šio banko bankomatų tinke jokių pakeitimų neplanuojama. Pastaruoju metu buvo panaikintas vienas bankomatas, nes juo naudojosi mažai klientų.

DNB banko atstovas Andrius Vilkancas pasakojo, kad šio banko vienas bankomatas buvo perkeltas iš Klaipėdos į Palangą. Jis nebuvo labai populiarus tarp klaipėdiečių. Be to, netoli jo yra kitas bankomatas.

Ateityje planuojama atnaujinti bankomatą miesto centre, esantį prie šio banko filialo. Norima, kad jis ne tik išduotų, bet ir priimtų pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedis

klaipedis portretas
Swed bankomatų per mažai yra centre, labai gail, tiesiog trūksta bankomato Teatro a. arba Turgaus gatvėje... ir visai nebėra kur įsinešti grynųjų....

su kazkieno palaiminimu

su kazkieno palaiminimu portretas
Bankai mazina bankomatus issigryninimui. Zmones bus priversti labiau atsiskaitineti kortelemis, visos operacijos bus matyt kaip delno, taip siekiama atsikratyt grynuju. Klausimas kodel? Mazinti seselini versla? Ar tiesiog patogiau bus sekti zmones? Jokiu "chalturkiu", mielieji.

O jiems po...chum

O jiems po...chum portretas
Bankai Valdo!Jie dirba savo pelno didinimui o ne žmonelių patogumui. Tuo labjau,gerovei:D.Pamirškit laikus kai viskas buvo nemokamai-pamirškit laikus kai bet kokia bukaškė neturėjo teisės visus mus išnaudoti,plėšti ir dar reikaluti už tai dėkingumo:DDD
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių