Miesto širdyje – šiukšlynas

Miesto centre gyvenantys klaipėdiečiai jau pavargo kovoti, kad būtų panaikintas jų kieme nuolat atsirandantis šiukšlynas. Klaipėdiečiai neteko amo pamatę, kad jame užsiveisė ir žiurkių.
Šiukšlynas nuolat atsiranda J.Karoso gatvės 14, 16 ir M.Mažvydo alėjos 13 namų bendrame kieme. Jo viduryje yra pastatyti du buitinių atliekų konteineriai.

J.Karoso gatvės gyventojams jau koktu nuo vaizdo, kurį mato pro savo butų langus. Konteineriai nuolat apkraunami visokiomis atliekomis, rakandais. Didžiausia netvarka prie konteinerių būna po savaitgalio.

„Gyvename miesto širdyje, o čia tokia netvarka. Kiemai nevalomi, šiukšlės vežamos per retai – baisu žiūrėti“, – piktinosi klaipėdiečiai.

Viena moteris pasakojo, kad prieš kelias dienas, su dukrele einant pro konteinerius, vos ne per kojas prabėgo apie 15 centimetrų dydžio žiurkė.

„Pakraupau nuo tokio vaizdo. Vaikas manęs paklausė, kas čia? Katė? Nesugalvojau net ką atsakyti“, – kraupo gyventoja.

Gyventojai pasakojo, kad po šio įvyko iškart parašė laišką savivaldybei ir įmonei, kuri veža šiukšles. Jie prašė, kad konteineriai būtų perkelti į kitą, mažiau matomą vietą, o ne stovėtų kiemo viduryje.

J.Karoso gatvės gyventojai patys ne kartą buvo perstatę konteinerius, bet atliekų vežėjai juos vėl sugrąžindavo atgal, nes taip esą numatyta schemoje.

Gyventojai tvirtino, jog šiukšlynas prie konteinerių susidaro tikrai ne dėl žmonių. Konteinerių tiesiog yra per mažai – du penkiems namams.

„Žinome, kad konteineriai yra skirti trims namams, tačiau šiukšles čia neša iš dar dviejų, esančių S.Daukanto gatvėje. Reikėtų pastatyti daugiau konteinerių arba dažniau išvežti atliekas“, – išeitį nurodė klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė pasakojo, kad specialistai buvo nuvykę į J.Karoso gatvės 14, 16 ir M.Mažvydo alėjos 13 namų kiemą.

„Padėtis tikrai nebuvo baisi, prie konteinerių radome tik šakų.  Blogai, kad žmonės jas paliko ne taip, kaip reikalauja taisyklės, nesupjaustytas. Dėl to vežėjai jų ir nepaėmė. Tačiau sutarėme, kad vežėjas susmulkins ir paims tas šakas. Neberodysime principų“, – pabrėžė vedėja.

Pamačiusi prieš kelias dienas nufotografuotus konteinerius, kai prie jų buvo netvarka, D.Berankienė pritarė, jog vaizdas tikrai baisus ir taip neturėtų būti.

„Didžiosios atliekos išvežamos ketvirtadieniais. Jas prie konteinerių reikia palikti vežimo dieną arba išvakarėse. Nežinau, kodėl žmonės to nepaiso. Krauna didžiąsias atliekas bet kada, tai žiurkės ir laksto“, – tvirtino vedėja.

D.Berankienė aiškino, kad konteineriai J.Karoso gatvės 14, 16 ir M.Mažvydo alėjos 13 namų kieme stovi taip, kaip numatyta schemoje. Anot vedėjos, perkelti juos į kitą vietą nėra galimybių.

„O kur patrauksi tuos konteinerius? Gyventojai juos buvo patys perkėlę į kitą vietą, tada iškart gavome skundą iš šalia esančios gydymo įstaigos. Šalia vietos, kur gyventojai buvo pastatę konteinerius, yra ligoninės sandėliukai, gal juose saugomi maisto produktai. Konteineriai buvo grąžinti į numatytą vietą“, – komentavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JMB

JMB portretas
Taip, -žmonės nekalti, kad patys stambiagabarites šiukšles neša lauk.... juos sąžiningai kiekvieną savaitgalį tai verčia daryti didysis baubas savimeilė... Tas baubas per prievartą žmones verčia palikti daiktus netvarkingai, juk reikia greitai.... Aišku, šiukšlininkai neatsilieka, juk esmė ne tame, kad šiukšles reikia išvežti, o tame, kaip šiukšlės atrodo.... ar tinkamai jos paruoštos išvežimui... Palaukit, ar atliekas išvežančios įmonės darbuotojų tiesioginės pareigos vertinti atliekų būklę, ar visgi rūpintis atliekų išvežimu? už ką tautą Jiems algas moka? Tai jei atliekų tvarkytojai rodo principus, ir leidžia sau nedirbti tiesioginio savo darbo, tai gal ir algų jiems iš principo nereikia?

miestietis

miestietis portretas
o dar ketina šiukšlių mokesčius didinti...

klaikuma

klaikuma portretas
totalus bardakas, reikia tik pagalvoti, šitaip Lietuva aplipusi žiurkemis! GĖDA valdžiažmogiams!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių