Miesto taryba nesutarė dėl kontrolierės algos

Miesto tarybai siūloma pakelti Klaipėdos savivaldybės kontrolierės Daivos Čeporiūtės kvalifikaciją. Dėl to išaugtų jos darbo užmokestis. Finansų ir ekonomikos komiteto nariai šiuo klausimu nebuvo vieningi.


 

Miesto tarybai siūloma pakelti Klaipėdos savivaldybės kontrolierės Daivos Čeporiūtės kvalifikaciją. Dėl to išaugtų jos darbo užmokestis. Finansų ir ekonomikos komiteto nariai šiuo klausimu nebuvo vieningi.

Ketvirtadienį vykusio posėdžio metu aiškinta, kad pasiūlymą pakelti savivaldybės kontrolieriai kvalifikaciją – suteikti pirmą kvalifikacinę klasę pateikė miesto meras.

Pagal nustatytą tvarką jį svarstė Valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo komisija.

Ji savivaldybės kontrolierės gebėjimus atlikti pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, jos kvalifikaciją ir nustatytų užduočių įvykdymo rezultatus įvertino labai gerai.

Dėl to D.Čeporiūtei pasiūlyta suteikti pirmą kvalifikacinę klasę. Jei miesto taryba pritartų, metinis darbo užmokesčio fondas su socialinėmis draudimo įmokomis padidėtų beveik 4 tūkst. eurų.

Miesto tarybos narė Zita Šličytė suabejojo, kad savivaldybės kontrolierei verta pakelti kvalifikaciją.

„Pastaraisiais metais ji tikrino tik vaikų lopšelius-darželius ir nustatinėjo žioplas klaidas, kurių vertė vos 4 tūkst. litų. Ar Klaipėda neturi didesnių problemų nei darželiai?“, – klausė tarybos narė.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas tvirtino, kad miesto tarybos posėdžio metu reikėtų pateikti informaciją apie D.Čeporiūtės darbą, kad nekiltų tokių klausimų.

„Tikrai buvo ir sisteminių pastabų“, – tvirtino vicemeras.

D.Čeporiūtei pakelti kvalifikaciją siūloma nuo balandžio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galėtų

Galėtų portretas
nustatyti pagal atlikto darbo naudingumą:pagavo didesnę afiorą-didesnė ir alga.Tokiu atveju geriau merui sumažinti bet kontrolierei sumokėti

taigi

taigi portretas
Savi saviems algas kelia. Ją gi liberalai į šias pareigas patvirtino. Rinkėjams reikėtų labai gerai mąstyti už ką balsuoti,renkant merą, liberalai labi ajau giliai įleidę šaknis merijoje.O taip norėtųsi "naujų stiprių vėjų, kurie mėgintų išrauti šias šaknis".Teisi Šličytė teigdama, jog surado tikrinimų metu žioplų klaidų už 4 tūkst. Lt., ir įsivaizduoja, jog verti, kad jiems pakletų algas iki maximumo.

mmm

mmm portretas
Ka ji kontoliuoja:D savus nebesvaikit grybai kontrole turi atlikti kokia tai nepriklausoma istaiga
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių