Pereiti į pagrindinį turinį

Mikai Klaipėdoje reikia 30 kambarių

2010-07-17 07:00
Mikai Klaipėdoje reikia 30 kambarių
Mikai Klaipėdoje reikia 30 kambarių / AFP nuotr.

Nors iki Jūros šventės liko dvi savaitės, beveik visi miesto centre esantys viešbučiai užsakyti. Vien tik į uostamiestį atvyksiantis garsus atlikėjas Mika užsisakė trisdešimt kambarių.

Didžiausio viešbučio Lietuvoje "Amberton Klaipėda", kuriame yra 307 numeriai, direktorius Andrius Staniukėnas tvirtino, Jūros šventės dienomis viešbutis yra visiškai užimtas. Kitam savaitgaliui dar yra likę vos 10 kambarių.

"Kas norėjo apsigyventi Jūros šventės metu pas mus, pavėlavo. Per Jūros šventę kasmet viešbutis būna užimtas. Nėra buvę, kad būtų laisvų vietų", – pabrėžė viešbučio vadovas.

A.Staniukėnas pasakojo, jog pusę viešbučio kambarių užėmė turistų grupės. Net tris dešimtis kambarių rezervavo į uostamiestį koncertuoti atvyksiantis populiarus britų atlikėjas Mika su aptarnaujančiu personalu. 26 metų dainininko, kurio tikrieji vardas ir pavardė yra Michael Holbrook Penniman, atstovai pasirinko būtent "Amberton Klaipėda".

Šiame viešbutyje gyvens ir kiti Jūros šventės metu pasirodysiantys atlikėjai.

Viešbučio "Vecekrug" direktorė Virginija Beliauskienė pasakojo, jog yra likę tik pavienių kambarių vienai dienai. Visam Jūros šventės savaitgaliui čia vietos rasti neįmanoma.

"Žmonės, kambarius užsisakę anksčiau, truputį koreguoja rezervaciją. Šiek tiek keičia laiką, asmenų skaičių. Poilsiautojai kambarius pradėjo rezervuotis jau trečiadieniui. Aišku, daugiausia atvyks penktadienį", – teigė V.Beliauskienė.

Keli kambariai Jūros šventės dienoms yra likę ir viešbutyje "Navalis". Atokiau nuo miesto centro esančiame viešbutyje "Reval Inn Klaipėda" vietų dar yra. Užsakymų čia padaugėjo šią savaitę.

Jūros šventei rezervuoti vietas viešbučiuose turistų grupės pradėjo prieš metus, pavieniai asmenys – prieš porą mėnesių.

Dauguma uostamiesčio centre esančių viešbučių užimti ir šį savaitgalį. Tačiau jų vadovai to nesieja su Palangoje vystančiomis tūkstančio kilometrų lenktynėmis.

"Tokiu oru galima tik prie jūros gulėti", – tvirtino V.Beliauskienė.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė pabrėžė, jog liepą kasmet atvyksta didžiausi turistų srautai.

Susirasti gyvenamąjį plotą šį savaitgalį sudėtinga ir Palangoje. Palangos turizmo informacijos centro vadybininkės Almos Galbogienės teigimu, užpildyti ir viešbučiai, ir privatus sektorius.

"Randame tik pavienius kambarius vienai dienai. Ir tai reikia labai ieškoti. Tam yra dvi priežastys – geras oras ir lenktynės", – komentavo A.Galbogienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų