Mirtina kova su mišrūnu

Vaikų pasivaikščiojimą nutraukė netikėta šuns ataka. Kaimynų augintinio užpultą savo vienuolikmetį sūnų apgynė tik tėvas – šoko ištiktas vyras keturkojį pasmaugė.

Berniukas su savo draugais vaikščiojo Klaipėdos rajone esančio Mazūriškių kaimo gatvele. Vaikai stabtelėjo prie kaimynų namo, kurio kieme buvo pririšti keli šunys. Vienas jų – mišrūnas, panašus į vilkšunį, nutrūko nuo grandinės ir puolė į vaikų būrį.

Vienuolikmetis berniukas nuo šuns dantų gynėsi rankomis, jomis stengėsi apsaugoti galvą. Kol vaikas grūmėsi su šunimi, jo draugai nubėgo į pagalbą pakviesti suaugusiųjų.

Atbėgęs agresyvaus keturkojo kandžiojamo berniuko tėvas šunį stengėsi nuo sūnaus atplėšti. Tačiau gyvūnas nenorėjo paleisti savo aukos, tad vyras ėmė šunį smaugti, kol jį visiškai uždusino.

Šoką patyręs vaikas buvo nugabentas į Klaipėdos vaikų ligoninę. Jam diagnozuotos dešiniojo dilbio ir žasto plėštinės žaizdos. Sukandžiota buvo ir galva, tačiau pavojaus vienuolikmečio sveikatai nėra.

Nugalabytas šuo bus tiriamas, ar nesirgo pasiutlige. Tačiau kol vyksta tyrimai, vaikas jau yra skiepijamas nuo šios pavojingos ir mirtimi galinčios pasibaigti ligos. Jam bus suleisti penki skiepai.

Namo, kurio kieme buvo pririštas berniuką užpuolęs šuo, šeimininkai šiuo metu yra išvykę į užsienį. Keturkojais ir ūkiu rūpinosi vieno sutuoktinių tėvai. Jie pareigūnus patikino, jog šuo visada buvo ramus, todėl nežinia, kodėl nutrūko nuo grandinės ir puolė vaikus.

Neatmetama galimybė, kad berniukai galėjo šunį erzinti.

Klaipėdos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko sužalojimo.


Šiame straipsnyje: šuns įkandimasšuns puolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
Nieko sau pasivaiksciojimas 11 val. vakaro, ar ne laikas tokiem jau lovose guleti, bet jeigu teveliai cekuskes kilnoja, tai vaikams laisve, dar neaisku ar nebuvo tas suo erzinamas, jeigu sugebejo nutraukti grandine. Jeigu jis butu lakstes palaidas- kita kalba. Auklejimo klaidos, kad prie priristo suns nera ko lysti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių