Mįslingos gandro atakos (video)

Tai, kas trečius metus vyksta šalia Vilhelmo kanalo esančioje sodyboje, daugelis pavadintų mistikos pilna istorija. Atsirado manančiųjų, kad naujakuriams net reikėtų kreiptis į egzorcistą, o ir patiems sodybos gyventojams ne juokais įkyrėjo dieną naktį namus puldinėjančio gandro išpuoliai.

Tai, kas trečius metus vyksta šalia Vilhelmo kanalo esančioje sodyboje, daugelis pavadintų mistikos pilna istorija. Atsirado manančiųjų, kad naujakuriams net reikėtų kreiptis į egzorcistą, o ir patiems sodybos gyventojams ne juokais įkyrėjo dieną naktį namus puldinėjančio gandro išpuoliai.

Puola konkurentą?

"Mūsų bėda – ne pirmus metus netoli lizde su patele jauniklius perintis suaugęs patinas", – apie paukščio kaimynystę pasakojo namo gyventojai.

Gandrų lizdas susuktas kaimyninėje sodyboje, tačiau paukštis puola prieš trejus metus pradėtą ir šiemet baigtą statyti namą.

"Kiek žinau, snapu daužo tik mūsų langus. Ieškodamas pagalbos, skambinau ornitologams. O jie tik juokiasi, esą nervingas gandras pasitaikė. Kalbinau aplinkosaugininkus. Išgirdau tik vieną paaiškinimą – suaugęs patinas mato savo atvaizdą lange ir įsivaizduoja, kad puola kitą suaugusį patiną. Na, turbūt su konkurentu mintyse kovoja", – ironizavo sodybos šeimininkas Paulius.

Gyventojas sužinojo, kad toks atvejis yra ne pirmas Lietuvoje.

"Internete radau ir daugiau aprašytų panašių istorijų", – kalbėjo vyras.

Tačiau atsakymo ir sprendimo, kaip apsisaugoti nuo agresyviai namą puolančio sparnuočio, vyras nerado.

Nori išguiti naujakurius?

Gandras snapu atakuoja dvi sodybos vietas – lauko duris ir langus.

"Jis daužo vieną langą, mes net jį apdėjome lentomis, kad nematytų savo atspindžio. Tačiau tai nepadėjo. Duryse taip pat yra siauras stiklas įdėtas, va, jį jis irgi atakuoja. Aš nežinau ir to, kodėl jis veržiasi pro durų stikliuką", – tvirtino vyras.

Mokslininkų paaiškinimas, kad gandras atakuoja savo paties atvaizdą, neįtikino namo gyventojų.

"Tai kodėl jis tada ateina naktį? Vienas ornitologas internete parašė komentarą, jog tai žmonės kalti, kad taip nutinka. Esą žmonės maitina gandrus", – stebėjosi vyriškis.

Šeimyna prisiminė, kad pirmą kartą nakties metu išgirdus prie lango trenksmus, buvo neįtikėtinai baisu. Gandras ilgu savo snapu kerta į stiklą taip, kad šis net sudreba. Paukštis įniršį lieja langą plakdamas ir sparnais.
Gyventojams buvo šovusi mintis, kad taip paukštis veja lauk naujakurius.

"Nors tikrųjų jo intencijų aš nežinau. Vienas gamtininkas juokais patarė kviesti egzorcistą", – liūdnai tarstelėjo Paulius.

Vyro langus aplenkia

Vyriškis nenori tikėti anomaliais reiškiniais ir tikino, jog šeima kažin ar sutiks su siūlymu pasikviesti į namus kunigą, kad šis pašventintų naujakurių būstą.

"Aš sau šį reiškinį paaiškinu tik tuo, kad paukštis kovoja su kitu patinu. Spėčiau, kad naktį jis atskrenda vedamas atminties, kad šioje vietoje jis matė kitą patiną", – kalbėjo vyras.

Tačiau Paulius pastebėjo, jog paukštis atakuoja tik vieną namo pusę.

"Jam užkliūva tik vieni langai, tai yra priešinga nuo lizdo namo pusė. Iš kitos pusės, kur miegu aš, jis net nesiveržia. Prie kitų langų, kurie yra arčiau jo lizdo, jis niekada neatskrenda", – pasakojo vyras.

Šeimos galva pridūrė, kad naktį išgirdus paukščio grumtynes su stiklu užtenka išeiti į lauką ir jį sudrausminti.

"Aš jam pasakau porą stipresnių žemaitiškų žodžių. O jis, matyt, supranta, neria į tamsą ir nebesidaužo", – juokėsi vyras.

Suaktyvėjo per užtemimą

Gandras sodybą puldinėja periodais. Nuo ko tai priklauso, gyventojai dar neišsiaiškino.

"Kai buvo mėnulio užtemimas, jis visą naktį daužė langus. Dabar jau ramiau. Tik vieną kartą buvo atskridęs ir pastukseno į langą. Tačiau išėjau ir pasakiau jam, kad tuojau pat priduosiu jį į tam tikrą įstaigą", – juokėsi Paulius.

Labiausiai dėl neprašyto svečio pyksta Pauliaus žmona. Moteriai įkyrėjo nuolat valyti langus, nes gandras snapu juos išterlioja.

Triukšmas, naktimis trikdomas miegas ir nuolatinė baimė – taip naujakuriai apibūdina savo gyvenimą šioje netoli Drevernos esančioje sodyboje.

"Tie specialistai, kurie tik šaiposi iš tokios kaimynystės, tegul pabando pagyventi taip, kaip mes gyvename. Gal tuomet jie pakeis nuomonę, kad tai nėra vieni juokai ir nėra malonu", – nuomonę išsakė Paulius.

Vieni patarinėjo, kad reikėtų tinklais apdengti langus. Tačiau lentomis uždengę vieną gandrui neįtikusių langų, žmonės įsitikino, kad tai negelbsti. Paukštis išdraskė ir lentas.

"Juk užkaltais langais negyvensi. Ir kas čia per gyvenimas būtų?" – klausė vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki, gyvenam 30 m,toj pacioj vietoj ,bet pirma karta pasitaike toks netikelis gandras,gerai kad plastikines durys ir stiklai paprasti stiklai senai butu isdauzyti,is po nakties radom kruvinas duris ,trinkeles ,vejam gandra is kiemo tai jis atakuoja siltnami.Kiemas baisus nusaikiotas,skrandzio turinys ismestas kieme .... nu kazkoks siaubas

Gandrinis

Gandrinis portretas
As taip pat turiu toki malonuma :)) Speju, kad viskas del konkurencijos, stiklai (tuo labiau iki pat zemes vitrininiai) gamtoje neegzistuoja, nenaturalu ir daugybei gyvunu stiklas yra nesuvokiamas reiskinys, kurio vieni nemato, o kiti mato daugiau nei reik...

Ką aš žinau

Ką aš žinau portretas
Gandras nori atnešti vaikutį, o kažkuris iš jų nenori ar negali.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių