Pereiti į pagrindinį turinį

Modernūs tualetai – kitą vasarą

2014-10-01 07:09
Pasistūmėjo: pastarosiomis dienomis elektros kabelis buvo tiesiamas į vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio prieigose stovintį tualetą. Pasistūmėjo: pastarosiomis dienomis elektros kabelis buvo tiesiamas į vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio prieigose stovintį tualetą. Pasistūmėjo: pastarosiomis dienomis elektros kabelis buvo tiesiamas į vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio prieigose stovintį tualetą.

Kelis mėnesius paplūdimių prieigose stovėjusiais naujais konteineriniais tualetais lankytojai galės naudotis kitą sezoną. Šią vasarą tualetai liko užverti, nes užtruko jų prijungimo prie kanalizacijos darbai, kurie dabar jau artėja į pabaigą.

Penki konteineriniai tualetai paplūdimių prieigose buvo pastatyti prieš vasaros sezoną. Vienas jų atsiėjo apie 50 tūkst. litų. Lėšos šiems tualetams gautos iš ES.

Iš penkių tualetų šią vasarą veikė tik vienas, esantis Smiltynėje. Kiti bėdos prispirtiems poilsiautojams liko uždaryti. Šie tualetai pastatyti automobilių aikštelėse, kurios yra Pirmojoje Melnragėje, Vėtros gatvėje, ir Giruliuose prie tako ties stovykla „Žuvėdra“, neįgaliųjų paplūdimio prieigoje bei Smiltynėje.

Pagal šį projektą buvo įsigyti ir aštuoni biotualetai. Būtent jais šią vasarą vietoj modernių konteinerinių tualetų turėjo naudotis poilsiautojai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad kitą šiltąjį sezoną modernūs konteineriniai tualetai jau bus atidaryti. Šiuo metu baigiami jų prijungimo prie kanalizacijos darbai.

„Kiekvienoje vietoje kilo vis kitokių problemų. Reikėjo pereiti daug kelių, įveikti ugnį, vandenį ir metalines triūbas, kad galėtume juos prijungti prie kanalizacijos, įvesti elektrą. Užtruko visos procedūros. Reikėjo gauti daug suderinimų“, – tvirtino direktorius.

Pastarosiomis dienomis elektra buvo vedama į vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio prieigose esantį tualetą. Darbai baigiami ir Giruliuose. Problemos išspręstos ir Pirmojoje Melnragėje.

Pasak L.Dūdos, rūpesčių dar kyla dėl vieno konteinerinio tualeto, esančio Smiltynėje. Šioje vietoje neleidžiama kloti elektros kabelio, kol žemė nebus perduota Kuršių nerijos nacionaliniam parkui.

„Kitą sezoną konteineriniai tualetai veiks. Jie bus nemokami“, – tvirtino direktorius.

Klaipėdos savivaldybei priklauso 8 kilometrų ilgio paplūdimio ruožas, kuriame įrengtas 21 tualetas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų