Pereiti į pagrindinį turinį

Moksleiviai diskutavo apie pakantumą

2015-04-16 13:57

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto ir rajono moksleiviai dalyvavo mokslinėje konferencijoje tolerancijos tematika. Renginio metu akcentuota, kad kalbėti apie pakantumą – būtina.

Šiemet renginyje „Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“ – apie 200 dalyvių ir dvigubai daugiau pranešimų nei pernai. Viso net – 35.

Antrą kartą vykusi konferencija sukvietė ne tik Klaipėdos mokyklų, gimnazijų, bet ir viso Vakarų regiono moksleivius.

Pagrindiniai idėjos sumanytojai ir organizatoriai – Klaipėdos universiteto (KU) Pedagogikos fakulteto Socialinės pedagogikos ir katechetikos katedros darbuotojai.

Jiems talkino Klaipėdos miesto savivaldybė ir asociacija Vakarų Lietuvos tėvų forumas.

Visą dieną trukusioje konferencijoje apsilankė Telšių, Šilutės, Gargždų, Skuodo, Mažeikių, Plungės ir kitų miestų moksleiviai.

Šiemet renginyje dalyvavo apie 200, daugiausiai 5–12 klasių mokinių. Jie pasisakė tolerancijos kitokiems, saugios mokyklos, patyčių, vartotojiškos visuomenės temomis.

Pranešimų autoriai – patys moksleiviai, kuriems pasiruošti padėjo jų mokytojai.

Pasak vienos iš konferencijos organizatorių KU Socialinės pedagogikos katedros vedėjos profesorės Ilonos Klanienės, pagrindinis iniciatyvos tikslas – paskatinti mokinius aktyviai dalyvauti visuomenės gyvenime ir ugdyti jų toleranciją.

„Skatiname mokinius būti pakantiems kitų atžvilgiu mokykloje ir visuomenėje. Tačiau daryti tai reikia ne tik kalbomis, bet ir tyrimais, atliekant įvairius bandymus, pateikiant mokslinius pranešimus. Svarbu diskutuoti apie tai, kas vyksta visuomenėje, kur yra tolerancijos ribos, kaip jaučiasi skirtingos vaikų grupės“, – pasakojo I.Klanienė.

Šiemet renginys išsiplėtė – jo programa buvo suskirstyta į dvi sekcijas.

Pranešimai vienu metu buvo skaitomi dviejose KU „Aula Magna“ korpuso auditorijose.

Anot KU Pedagogikos fakulteto dekano Povilo Žakaičio, būtina skatinti moksleivių gebėjimą ne tik gyventi, bet ir sugyventi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų