Mosėdyje – varžybos garsios dviratininkės S. Pauliukaitės taurei laimėti

  • Teksto dydis:

Šiandien Skuodo rajono Mosėdžio miestelyje prasidėjo jau antrą kartą rengiamos jaunimo dviračių varžybos daugkartinės Lietuvos čempionės, Europos, pasaulio ir  olimpinių varžybų dalyvės dviratininkės Svetlanos Pauliukaitės taurei laimėti.

Šis turnyras skiriamas nusipelniusiam dviračių sporto treneriui Alfonsui Lenkiui atminti. Dvi dienas daugiau nei penkiasdešimt dviratininkų nuo 14 iki 17 metų iš Vilniaus, Panevėžio, Šilalės ir Utenos varžysis plente ir miestelio gatvėse. Visi jie Lietuvos dviračių sporto federacijos sprendimu atitinka aukšto meistriškumo reikalavimus. Penktadienį vyko pavienio starto varžybos, o šeštadienį – grupinės. Nugalėtojų laukia ne tik diplomai, bet ir piniginiai prizai.

Šeštadienį 15.30 val. vyks varžybų nugalėtojų ir prizininkų iškilmingas apdovanojimas, kuriame dalyvaus ir Vokietijoje gyvenanti turnyro mecenatė Svetlana Pauliukaitė – Dräger.

Svetlana Pauliukaitė – Dräger sportininkės karjerą pradėjo būtent Mosėdyje, o vėliau ne kartą garsino Lietuvos dviračių sportą visame pasaulyje. Ji daug kartų tapo Lietuvos čempione, dukart tapo Europos čempione, pasaulio čempionatuose dukart užėmė šeštąją vietas, o 2008 atstovavo Lietuvai Pekino olimpinėse žaidynėse. Žymi dviratininkė pačiais šilčiausiais žodžiais mini savo pirmąjį trenerį Alfonsą Lenkį - jei ne jis, ji tikrai nebūtų susidomėjusi dviračiais ir paskyrusi jiems savo gyvenimo. 

„Man labai svarbu yra šio turnyro tęstinumas, aš noriu, kad kuo daugiau vaikų susidomėtų dviračių sportu ir pajustų varžybų jaudulį. Esu laiminga, kad su vyru Mathiasu Dräger galime paremti šį turnyrą ir taip prisidėti prie naujosios sportininkų kartos ugdymo“, - sakė ji.

Pasak Svetlanos, šiais laikais vaikai per daug laiko praleidžia prie ekranų ir per mažai - sportuodami. Tokie turnyrai skatina siekti dar aukštesnių apdovanojimų ir galbūt kažkada jų dalyviai galės garsinti Lietuvą pasaulyje. „Stengsimės, kad šis turnyras  A. Lenkiui atminti plėstųsi ir taptų tarptautiniu - jame dalyvautų ne tik Lietuvos, bet ir Vokietijos, Lenkijos ir kitų kaimyninių šalių jaunieji dviratininkai“, - sakė ji.

„Tokie turnyrai garsina Mosėdžio vardą ir dabar, kaip niekad, yra reikalingi tiek sportininkams, tiek miestelio bendruomenei, tiek mums, organizatoriams. Man svarbios šios varžybos ir dėl to, kad Svetlana yra mosėdiškė, daug pasiekusi sportininkė, pavyzdys jaunimui ir puikus įrodymas, kiek daug galima pasiekti atkakliu darbu. Džiaugiamės, kad Mosėdis užaugina tokius žmones ir kad jie grįžta atgal su savo idėjomis, projektais, parama.

Nors Skuodo rajone po A. Lenkio mirties nėra dviračių sporto trenerio, bet turime vilties, kad greitai atsiras toks žmogus, kuris vėl treniruos Skuodo rajono jaunimą, - sakė Mosėdžio seniūnė Jolanta Ažondenienė.   „Mes džiaugiamės, kad šiais metais mecenatė Svetlana ne tik dovanoja varžybų dvasią mosėdiškiams, bet ir tokį koncertą, kokio dar Mosėdyje nėra buvę - su fortepijono profesionalais, tenoro ir baritono solistais“.

Svetlanos Pauliukaitės ir Ramintos Lampsatytės miestelio bendruomenei dovanojamas koncertas vyks šeštadienį, 16 val. Respublikinio Vaclovo Into akmenų muziejaus parke. Koncerto metu metu muzikinius kūrinius atliks prof. Raminta Lampsatytė (fortepijonas, Berlynas, Vilnius), Alejo Ruiz (tenoras, Argentina), Romanas Kudriašovas (baritonas, Lietuva), Ugnė Lampsatytė (fortepijonas, Klaipėda).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš Bakščių

Iš Bakščių portretas
Pagarba Jai, garsinant Mosedį, dekui,....teko pažinti Jos senelį, buvo stipruolis....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių