Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui – dovana: sulaukė tūkstančių kaukių

  • Teksto dydis:

Geros žinios šiuo metu džiugina dvigubai ir gimdo viltį, kad susitelkimas bei pagalba vieni kitiems padės įveikti netikėtai užklupusias negandas. Vakar tokia žinia tapo logistikos bendrovės „Vlantana“ dovana Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentui.

Iškrovė penkias dėžes

Vidurdienį Liepų gatvėje prie 17-uoju numeriu pažymėto Visuomenės sveikatos centro būstinės pastato sustojo automobilis, iš kurio išlipę du vyrai ėmė krauti kartonines dėžes. Užrašai ant jų skelbė, kad viduje medicininės paskirties daiktai.

Kiekvienoje dėžėje buvo du tūkstančiai vienkartinių kaukių.

Bendrovės „Vlantana“ generalinis direktorius Tomas Stonys pasirašė ant perdavimo akto ir įteikė dokumentą Nacionalinio sveikatos centro darbuotojui. Juo patvirtinama, kad įmonė neatlygintinai perdavė 10 tūkst. vienkartinių kaukių.

Parsisiuntėme porą dešimčių tūkstančių vienkartinių kaukių.

Taip vienos didžiausių logistikos įmonių Vakarų Lietuvoje vadovai jautriai sureagavo į pasaulį, šalį, o sykiu ir mūsų regioną užklupusią nelaimę, sukeltą COVID-19.

Jau pirmosiomis karantino dienomis, kai paaiškėjo, kad medikams Lietuvoje katastrofiškai trūksta apsaugos priemonių, „Vlantanos“ vadovai ėmė spręsti, kaip galėtų prisidėti prie pagalbos, skirtos gyvybes saugantiems medicinos įstaigų darbuotojams.

Pusė kaukių – gargždiškiams

Greičiausias būdas pagelbėti tuo metu buvo aukoti pinigus, kurie tikslingai būtų naudojami apsaugos priemonėms pirkti. 10 tūkst. eurų įmonės vadovai nusprendė prisidėti kartu su Tarptautinio transporto aljanso kolegomis ir pervedė į akcijos „Laikykitės medikai“ fondą.

„Pagalvojome, kad norime žinoti, kokios įstaigos gavo priemones, pirktas už mūsų skirtus pinigus. Tada nusprendėme jų nupirkti patys ir padovanoti Klaipėdos bei Gargždų medikams. Ilgesniam laikui apsaugą užtikrinančių respiratorių nupirkti nepavyko, kad ir kaip stengėmės. Parsisiuntėme porą dešimčių tūkstančių vienkartinių kaukių. Padalijome šį kiekį perpus, 10 tūkst. vienkartinių kaukių skyrėme Gargždų ligoninei“, – pasakojo bendrovės „Vlantana“ generalinis direktorius.

Ši dovana Klaipėdos rajono medikus pasiekė praėjusią savaitę. Minėtas kiekis apsaugos priemonių užtikrins rajono ligoninės medikų saugumą kelias savaites.

Susisiekęs su Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovybe „Vlantanos“ vadovas sužinojo, kad ši gydymo įstaiga dabar turi pakankamai apsaugos priemonių.

Dėkojo už pagalbą

Įmonės atstovai paskambino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktoriui Raimundui Grigaliūnui. Žinia apie netikėtą dovaną jį labai nudžiugino.

Vakar iki pietų R.Grigaliūnas net nežinojo, kiek apsaugos priemonių atveš logistikos įmonės žmonės. Išgirdęs, kad gaus 10 tūkstančių kaukių, vadovas neslėpė nuostabos.

„Dar visai neseniai vos įstengėme tinkamai aprūpinti lėktuvų ir tarptautinių keltų keleivius pasitinkančius mūsų centro darbuotojus. Tokia didelė parama mus padarys nebe apsaugos priemonių prašytojais, o davėjais. Šiomis dienomis labai trūksta gerų žinių. Neslėpsiu, nepamenu, kada taip džiaugiausi, kaip sužinojęs apie šią paramą“, – džiaugsmo neslėpė R.Grigaliūnas.

Gavę paramą centro darbuotojai kaukes perduos centro darbuotojams, kasdien vykstantiems į pasienį Būtingėje, Tauragėje ir Klaipėdos uoste. Kaukės bus dalijamos jų neturintiems keltais grįžtantiems tautiečiams. Pirmiausiai jos suteikiamos nėščioms moterims, mamoms ir jų vaikams.

Jei reikės, padės dar

T.Stonys patikino, kad vos sužinojęs, jog panašių priemonių kažkuriai medicinos įstaigai trūksta, parūpintų jų dar.

„Pinigai nėra ta problema. Ilgokai negalėjome gauti daugiau apsaugos priemonių, nei reikia, mūsų pačių vairuotojų ir darbuotojų saugumui užtikrinti. Jei tik reikės, praneškite, mes pasistengsime parūpinti jų dar“, – patikino T.Stonys.

Bendrovės „Vlantana“ administracija pasirūpino ir savo darbuotojų saugumu, visi jie gavo kaukių bei kitų priemonių nuo užkrato.

Siekdami išsaugoti dirbančiuosius, bendrovės vadovai nusprendė dėl koronaviruso kilusios krizės žmonių neatleisti.

T.Stonys patikino, kad su bendradarbiais susitarta – jeigu karantino poveikis ekonomikai bus stipresnis, nei planuojama, ir reikės dar reikšmingiau mažinti išlaidas, visi solidariai prisiims atsakomybę prieš visuomenę ir savanoriškai trumpam laikui sumažins atlyginimus 20 proc., tačiau darbuotojus išsaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visur mažina algas tikras svolačynas tik sau ne

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Vairuotojams sumažino algas visos transporto firmos. Tai išeina labdaros nuo vairuotojų o ne iš firmačių

Anonimas

Anonimas portretas
Iš kokolu atpiso e. Tai daro reklama. Dar!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių