Naikins skandalingą įsakymą?

Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepciją, kurią patvirtinęs savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas neteko posto, ketinama naikinti. Nes, teigiama, dokumentas įteisintas apeinant miesto tarybą.

Sprendimas kainavo postą

Beveik prieš dvi savaites, kovo 26-ąją, savivaldybės administracijos direktorius S.Budinas pasirašė įsakymą, kurio remiantis įregistravo Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepciją.

Šis žingsnis savivaldybės administracijos vadovui kainavo postą. Iš pareigų tarybos sprendimu jis atleistas praėjusią savaitę.

S.Budinas tada aiškino, jog skuboto sprendimo griebėsi dėl to, kad miesto bendrojo plano koncepciją miesto taryba svarstė tris kartus ir niekaip nesugebėjo jos patvirtinti.

"Sutartis su Bendrojo plano rengėjais buvo pratęsta ne kartą, o baigėsi praėjusių metų liepą. Jei iki šiol koncepcijai vis dar nepritarta, manau, jog tikimybė turėti Bendrąjį planą šiais metais yra nereali", – specialiai tam reikalui sušauktoje spaudos konferencijoje aiškino S.Budinas.

Po to, kai miesto taryba, pastarąjį kartą svarstydama bendrojo plano koncepciją, nusprendė ją grąžinti patobulinti, S.Budinas aiškino esą nesulaukęs konkrečių politikų siūlymų, ką dokumente vertėtų keisti.

Stengėsi miesto labui?

Teigiama, jog Klaipėdoje yra per 200 juridinių ir fizinių asmenų, kurie laukia šio plano pakeitimo.

Esą dėl to stringa senelių namų projektavimas, o savivaldybė gali sulaukti sankcijų už Viešųjų pirkimų įstatymo nepaisymą. Buksuoja Jono bažnyčios atstatymas, nes negalima tvirtinti sklypo detaliojo plano.

Negalima skelbti koncesijos konkurso dėl Ledo arenos statybos. Stringa prekybos centro "Lidl" statyba Šiaurės prospekte. Pokyčių laukia ir Klaipėdos laisvoji ekonominė zona, nes esą norima turėti komercinės paskirties teritorijų.

Jau nekalbant apie planus pietinėje dalyje, kur esą uostas ruošiasi statyti dar vienus vartus.

Formuojama SPA centrų teritorija prie jūros, tarp Melnragės ir Girulių. Visa tai stringa.

Būtent todėl S.Budinas esą ir pasirašė įsakymą dėl šios koncepcijos įsigaliojimo.

"Tačiau koncepcija yra labai neaiški. Reikia "vertėjų", kad suprantamai paaiškintų, kas ten parašyta. To aiškumo pasigedo ir taryba, ir visuomenė. Jei direktorius prieš pasirašydamas būtų surengęs spaudos konferenciją ir pasakęs, kad taryba neapsisprendžia, todėl mes negalime toliau dirbti, o to plano laukia visa Klaipėda, jis būtų buvęs didvyris, tačiau jis šituos veiksmus atliko "po stalu", tai ir yra didžioji bėda", – įsitikinusi vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Dokumentą siekia anuliuoti

Savivaldybės administracijos atstovai tikino, jog šia koncepcija nėra planuojamas išorinis uostas.

Tačiau, anot J.Simonavičiūtės, Bendrasis planas – politinio lygmens dokumentas, tad esą administracijos direktorius turėjo girdėti politinę valią, bet taryba buvo nušalinta.

Paskui tos pačios tarybos nušalintas buvo ir S.Budinas, tačiau jo pasirašytas įsakymas liko ir galioja.

Viena išeičių – naikinti S.Budino pasirašytą įsakymą dėl Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepcijos.

Tai turėtų padaryti miesto politikai. Sprendimą jau parengė tarybos narė Nina Puteikienė, kurios aiškinamajame rašte parašyta:

"Šis įsakymas patvirtino didelio neigiamo atgarsio visuomenėje susilaukusio rengiamo Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepciją, numatančią galimą maksimalią uosto plėtrą miesto ribose."

Dėl Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepcijos patvirtinimo galiojimo miesto politikai veikiausiai apsispręs šią savaitę, per paskutinįjį šios kadencijos tarybos posėdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kas ten

o kas ten portretas
su Klaipėdos vandenimis? Laluna sakė, kad rasta pinigų taškymo pavyzdžių. Ar tik nebus Budinas kažką išvilkęs ir direktorių išpirdolinęs, kas labai sunervino kai ką...Plačiau prašome rašykite apie vandenis, o ne kas ką blokuos...

o

o portretas
kas blokavo visa si darbu paketa jei ne tokie kaip titov tai buvo samoningas nariu boikotas kad ir toliau /ateiviai/ nekliudomai galetu savivaliauti.....

KLP

KLP portretas
Futbolo stadioną statyti Kalotėje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių