Pereiti į pagrindinį turinį

Naktinės vilionės – ir klaipėdiečiams

2009-03-24 09:00
Naktinės vilionės – ir klaipėdiečiams
Naktinės vilionės – ir klaipėdiečiams / Nerijaus Jankausko nuotr. Trauka: sutemus prekybos centrai paprastai ištuštėja, tačiau išpardavimai gali paskatinti žmones žygiuoti į kainų "medžioklę".

Prekybininkai savaitgalį įsitikino, kad žmonių aistra pirkti yra stipresnė už saldų miegą. Naktiniam išpardavimui Vilniuje pateisinus lūkesčius tokios akcijos turėtų sulaukti ir klaipėdiečiai.

Konkrečių datų "Maxima LT" dar neskelbia, tačiau manoma, kad šią savaitę jos paaiškės. "Apie alternatyvas surengti panašias akcijas ir kitur yra rimtai svarstoma. Jaučiamės netgi įsipareigoję pirkėjams", – entuziastingai kalbėjo bendrovės atstovė spaudai Renata Saulytė.

Jos teigimu, sulaukta Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos gyventojų skambučių – žmonės esą skundėsi, kad "juodas" išpardavimas buvo organizuotas tik sostinėje.

Vilniaus "Akropolyje" veikiančioje "Maximoje" nuo šeštadienio vidurnakčio iki 6 val. ryto, kai buvo taikoma 40 proc. nuolaida visoms ne maisto prekėms, apsilankė beveik 7 tūkst. žmonių. Apyvarta siekė apie 1,5 mln. litų.

Labiausiai žmonės graibstė žinomų firmų buitinę ir kompiuterinę techniką, dviračius. "Paklausūs buvo skalbimo milteliai, kita buitinė chemija, kosmetikos, higienos prekės. Sunku būtų įvardyti, ko žmonės nepirko", – aiškino R.Saulytė.

Po akcijos pasipylė gausybė nuotraukų ir filmuotos medžiagos, kurioje buvo užfiksuota prie "Akropolio" besistumdanti, į pastatą bandanti įsiveržti minia, chaosas tarp lentynų. Šturmavę prekybos centrą žmonės apgadino kai kurias prekes.

Nepaisant to, organizatoriai mano, kad akcija vyko gan sklandžiai. "Galbūt buvo galima į pagalbą pasitelkti dar daugiau darbuotojų, bet daug kas priklauso ir nuo klientų. Neišmokysime žmonių per vieną vakarą elgtis kultūringai, nesistumdyti", – kalbėjo R.Saulytė.

Atstovė akcentavo, kad pirkėjų srautas buvo ribojamas siekiant užtikrinti jų pačių saugumą ir apskaičiavus, kad parduotuvė neatlaikytų milžiniško antplūdžio vienu metu. R.Saulytė pripažino, kad ateityje organizuojant panašius išpardavimus vertėtų geriau pagalvoti, kaip būtų galima išvengti automobilių grūsčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų