Naktiniame žygyje – beveik 3 tūkstančiai dalyvių

Tradicinis naktinis žygis "Klaipėdos sukilėlių takais" šiemet sukvietė beveik 3 tūkstančius įvairaus amžiaus žygeivių.

Tradicinio žygio organizatoriai džiaugėsi, kad naktį iš sausio 17 į sausio 18 d. vyravo ypač palankus oras. Šiųmetis žygis, skirtas paminėti Lietuvos kariuomenės atkūrimo 30 metų jubiliejų.

Naktinis pėsčiųjų žygis "Klaipėdos sukilėlių takais" šiemet surengtas jau devynioliktą kartą.

Žygio organizacinio komiteto vadovo pavaduotojas Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės vadas Rolandas Lukšas teigė, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį žygyje dalyvavo 2941 žygeivis.

Kai kurie žmonės žygyje dalyvavo pirmą kartą, tačiau nestigo ir jau nemažai metų šio renginio nepamirštančių žygeivių, taip pat karių, jaunųjų šaulių. Naktinio žygio nepabūgo ir šeimos su vaikais, jau ne pirmus metus sulaukta ir moterų komandos iš Latvijos.

Naktį oras buvo ypač palankus žygiui. Džiaugiamės, kad nebuvo lietaus.

Pastebima, kad naktinis pėsčiųjų žygis "Klaipėdos sukilėlių takais" savo masiškumu analogų neturi visoje Lietuvoje.

Susirinkusieji įveikė 25 kilometrų atstumą iš Gargždų į Klaipėdą 1923 m. Klaipėdos sukilimo dalyvių keliu. Žygeiviai penktadienio vakarą startavo iš Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos, o kelionę baigė Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Organizatorių teigimu, patys sparčiausieji tikslą pasiekė apie 2 val. nakties, o visi kiti pamažu sugrįžo iki maždaug 5.30 val. Visi žygio dalyviai gavo diplomus.

Žygyje dalyvavo Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, žygeivius išlydėjo Klaipėdos ir Klaipėdos rajono valdžios atstovai.

"Naktį oras buvo ypač palankus žygiui. Džiaugiamės, kad nebuvo lietaus. Labai gerai, kad Klaipėdoje nelijo ir pastarosiomis dienomis, nes spėjo pradžių mūsų žygio takai", – pastebėjo R.Lukšas.

Džiaugiamasi, kad šiemet žygio metu pavyko išvengti rimtesnių traumų. Tikėtina, kad tai lėmė, kaip minėta, palankios oro sąlygos -- trasoje nebūta apledėjusių ar ypač šlapių ruožų.

Kaip įprasta, žygio metu dalyviai buvo sustoję pasistiprinti kareiviška koše ir arbata.

Įveikę nemenką atstumą žygio dalyviai buvo nors ir pavargę, tačiau laimingi, pasisėmę teigiamų emocijų, o kai kurie ir sužinoję kažką naujo, mat į žygio maršrutą buvo įtrauktos kai kurios istorinės vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja iš jaku

Gyventoja iš jaku portretas
Pilnai sutinku su paskutiniu komentarų, miške šalia jaku , po naktinio žygio palikta pilna šiukšlių, šiukšlių maišai, pakeliai iš po traškučių , sūrelių , vienkartiniai indai . Būtų gražu kad po savęs nors šiukšles susirinktų

Worried person

Worried person portretas
Hopefully next year people will not leave such a mess behind in the forest (plastic bags etc). Thanks already.

o

o portretas
Ar vagišių kleptomanų tinginių ir aptukusių muitininkų nebuvo bendram būry? jie mėgsta pavaidint statutinius ir diplomus nusipirkt kad ir Latvijoj - tai tos latvės greičiausiai priėmė užsakymus diplominiams apie Klaipėdos Kva.lius parašyt - visi lošia, o pralošę pragėrę ką turi eina kur nuomininkais pabūt - iki naujo grobio ką nors išmuitinant.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių