Pereiti į pagrindinį turinį

Naktinius klubus vys iš Klaipėdos senamiesčio?

2012-07-09 12:52
Naktinius klubus vys iš Klaipėdos senamiesčio?
Naktinius klubus vys iš Klaipėdos senamiesčio? / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos miesto bendruomenės sveikatos taryba išklausiusi senamiesčio gyventojų skundus, siūlys miesto tarybai uždaryti naktimis veikiančius klubus ir kavines senamiestyje.

Miegoti – į rūsį

Gyventojų teigimu, senamiestyje šią vasarą duris atvėrė net penkios naktimis dirbančios pasilinksminimo įstaigos.

„Mūsų gyvenimas virto pragaru. Kaimynas iš Žvejų gatvės nakčiai eina miegoti į rūsį, kad galėtų bent šiek tiek pailsėti. Kas to nepatyrė, nesupras, kaip nuolat neišsimiegantis žmogus turi keltis ir eiti į darbą“, – piktinosi Žvejų gatvės 10-ojo namo gyventoja Aldona.

Moteris tikino, kad dar kovo viduryje raštu kreipėsi į savivaldybę dėl kavinių ir barų keliamo triukšmo.

„Atsakymą aš gavau tik dabar. Ar tai normalu? Kone keturis mėnesius mano prašymas dūlėjo valdininkų stalčiuose“, – tikino gyventoja.

Triukšmo lygis viršytas 12 decibelų

Į susitikimą su Klaipėdos miesto bendruomenės sveikatos taryba atėję Žvejų gatvės gyventojai niršo dėl miesto valdžios neveiklumo.

„Kai triukšmas buvo matuojamas nedalyvaujant gyventojams, jis viršydavo leistiną normą vos 1-2 decibelais. Tačiau birželį išmatavus triukšmo lygį kartu su čia gyvenančiais žmonėmis, riba buvo viršyta 12 decibelų“, – tikino moteris.

Po tokių tyrimų gyventojai nustėro išgirdę, kaip savivaldybės valdininkai dėl šios problemos liepė kreiptis į policijos pareigūnus.

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius aiškino, kad savivaldybė pati turi visas galias šiai problemai spręsti.

„Tegul sutrumpina įstaigos darbo laiką, arba visai uždaro. Tai ne policijos reikalas“, – sakė K.Sinkevičius.

Barų nekontroliuoja

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė aiškino, kad išmatavus triukšmo lygį senamiestyje, buvo mėginta kviestis policijos pareigūnus ir svarstyti kaip išspręsti problemą, tačiau vasarai įpusėjus, miesto valdžia nieko daugiau ir nenuveikė.

Miesto tarybos narė Lilija Petraitienė Sveikatos apsaugos skyriaus darbuotojos N.Gendvilienės teiravosi ar Klaipėdos mieste laikomasi triukšmo prevencijos taisyklių, kurias pati miesto taryba yra patvirtinusi dar prieš du metus.

„Ten kalbama tik apie gatvių ir buitinį triukšmą. Laisvalaikio triukšmas šiose taisyklėse neminimas. Mums nėra pavesta barų kontrolė“, – tikino N.Gendvilienė.

Kreipsis į teismą

„Kaip galėjo būti priimtos tokios taisyklės, gal jas reikėtų peržiūrėti? Triukšmo valdymo įstatyme pasakyta, kad savivaldybės prižiūri, kaip pavaldžios institucijos įgyvendina funkcijas triukšmo valdymo srityje ir privalo reikalauti atsakomybės iš triukšmo šaltinių valdytojų“, – aiškino tarybos narė L.Petrauskienė.

Ji stebėjosi, kad per dvejus metus triukšmo problema mieste nėra pajudėjusi iš mirties taško.

„Aš nemanau, kad gyventojai nori barus nuvaryti miegoti su vištomis. Tačiau kaip jiems gyventi, jei iki devynių ryto dunksi muzika“, – stebėjosi L.Petrauskienė.

„Jei nėra kur kreiptis, teks kreiptis į Europos žmogaus teisių teismą dėl nežmoniškų gyvenimo sąlygų. Gal tada valdžia sukrus?“ – kalbėjo viena iš Žvejų gatvės gyventojų.

Šį antradienį įvairūs savivaldybės skyriai rinksis į susitikimą su gyventojais ir verslininkais dėl senamiestyje keliamo triukšmo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų