Pereiti į pagrindinį turinį

Naminę virė daugiabutyje

2009-09-16 07:55
Servisas: Bokštų gatvėje nelegalios prekyvietės savininkė pasirūpino ir užkanda.
Servisas: Bokštų gatvėje nelegalios prekyvietės savininkė pasirūpino ir užkanda. / Policijos nuotr.

Klaipėdos "alchemikai" paneigė mitą, kad naminė degtinė mieste neverdama. Kretingos gatvėje esančiame daugiabutyje veikė ir "bravoras", ir naminės degtinės pardavimo taškas.

Išdavė šlapimo tvaikas

Kretingos gatvės 17-ojo namo gyventojų pranešimas policijai apie pirmosios laiptinės ketvirtajame aukšte įsikūrusį naminės degtinės verslo centrą pasitvirtino su kaupu.

Pareigūnai turėjo informacijos apie tai, kad viena šio namo gyventoja dažnai išbėga į kiemą ir iš tamsiu visureigiu atvažiavusio žmogaus gauna dideles talpyklas naminės degtinės.

Troškus šlapimo ir išmatų tvaikas, girtuoklių vėmalų pėdsakai pirmadienį vedė policininkus iki ketvirtojo aukšto.

Pareigūnai užgriuvo į kaimynų nurodytą 14-ąjį butą. Čia jų laukė staigmena. Apžiūrėję butą policininkai suprato, kad neteisėtai pagamintų gėrimų moteris ne tik gaudavo iš nežinomo vyro, bet ir pati pagamindavo cukrinės. Tai bylojo bute aptikti nemenki kiekiai cukraus bei šeši litrai naminės degtinės.

Panašu, kad čia prekiauta degtine ne tik išsinešti, bet klientams buvo siūloma išgerti ir vietoje. Briaunuota stiklinė su raudonai pažymėtu saiko matu ir lėkštutė su mažučiais agurkėliais užkandai tik patvirtino tokį spėjimą.

Skandino melo liūne

Buto šeimininkės sūnus gyvena gretimame bute. Manoma, kad čia galėtų būti laikomos gėralo atsargos.

Policininkai pamatė ant stalo raktus ir susivokė, kad jais galima atrakinti dar vieną to paties aukšto butą. Čia pareigūnų laukė dar vienas siurprizas – naminės degtinės gaminimo aparatas ir 60 litrų raugo. Tiesa, aparato konstrukcija gana primityvi, čia buvo gaminama prastos kokybės cukrinė naminė degtinė. Iki šiol manyta, kad degtinė gaminama aplinkiniuose kaimuose, o Klaipėdoje ji tik parduodama.

Abiejuose butuose buvusios moterys išsisukinėjo ir melavo. Pareigūnai buvo besusipainioją jų melų pinklėse, bet atskubėjęs apylinkės inspektorius "sudėliojo visus taškus ant i".

Įtariama, kad nusikalstamo verslo organizatorė 61 metų Liudmila G., kuri šio rajono apylinkės inspektoriui buvo puikiai pažįstama ir anksčiau bausta už naminės degtinės laikymą.

Ankstesni policininkų bandymai patekti į jos butą ar bent suuosti degtinės tvaiką buvo nesėkmingi.

Vonioje – lėkštutė su užkanda

Vakar Prevencijos skyriaus pareigūnai užgriuvo į dar vieną seniai pagarsėjusį naminės degtinės pardavimo tašką Bokštų gatvės 7-ajame name.

Čia mėlynanosių girdykla buvo paverstas vonios kambarys. Greta prausimosi priemonių ir dantų pastos policininkai išvydo taip pat, kaip ir Kretingos gatvėje, raudonai pažymėtą stiklinę ir lėkštutę su užkandai papjaustytais raugintais agurkėliais.

Bute aptikti keturi litrai naminės degtinės. Kol pareigūnai darbavosi, čia ne kartą beldėsi girtuokliai.

Prieš kelerius metus buto šeimininkei buvo skirta 400 litų bauda. Šįkart ji įkliuvo todėl, kad per savo buto langą drąsiai prekiavo kontrabandinėmis cigaretėmis. Bute rasti 128 pakeliai Rusijoje pagamintų rūkalų pakelių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų