Nauja tradicija Klaipėdoje – „Šeimų dienos“

Nuotaikingai ir spalvingai uostamiesčio šeimos laisvalaikį šeštadienį leido pirmą kartą surengtame unikaliame renginyje „Šeimų dienos“.

Nuotaikingai ir spalvingai uostamiesčio šeimos laisvalaikį šeštadienį leido pirmą kartą surengtame unikaliame renginyje „Šeimų dienos“.

Susidomėjimas šia švente buvo toks didelis, jog beveik neabejojama, kad renginys taps tradiciniu.

Danės skvere kelias valandas vykusiame renginyje netrūko nei geros vaikų ir suaugusiųjų nuotaikos, nei spalvų, nei atrakcijų.

„Pasaulyje nėra nė vieno žmogaus, kuris neturėtų šeimos. Tai – bendras vardiklis. Tačiau šeimą mes suprantame įvairiai. Pavyzdžiui, banke man bando įrodyti, kad neturiu sūnų, nes jie jau pilnamečiai. Tačiau aš, kaip kiekviena gyva būtybė, turime tėvus, vaikus, senelius. Tai ir yra šeima, tad reikia praplėsti ir priminti šią sąvoką, parodyti gražaus bendravimo pavyzdžių“, - dar prieš šventę apie jos tikslą „Šeimos dienų“ organizatorius Linas Švirinas.

„Šeimų dienos“ prasidėjo jau penktadienį – I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyko paskaitos, kuriose psichologės patarė, kaip tėvams geriau sutarti su vaikais, rasti ryšį su jais.

Vienas būdų – kuo daugiau laiko praleisti drauge. Todėl daugybė uostamiesčio šeštadienį jie taip ir nusprendė pasielgti.

Juo labiau, kad laikas, praleistas „Šeimų dienų“ šventėje, buvo itin turiningas.

Tėvai su savo atžalomis galėjo dalyvauti įvairiuose konkursuose – nuo burbulų pūtimo iki šeimų šaškių turnyro. 

Susirinkusiuosius linksmino scenoje vienas kitą keitę šeimyniniai duetai ir ansambliai“ brolis ir sesuo, mama ir dukra, visa šeima.

Šventės organizatoriai visus surinkusiuosius subūrė ir į masinį chorą/orkestrą – vienu metu daugybė žmonių dainavo ir grojo vaikiškas daineles.

„Šeimų dienų“ renginiai tęsis ir sekmadienį. 10 val. visi kviečiami rinktis prie Vasaros estrados ir ne pėsčiomis, o su dviračiais – bus organizuojamas dviračių žygis iki Olandų kepurės.

Prie jos šeimos bus mokomos, kaip turiningai laisvalaikį leisti paplūdimyje.
 


Šiame straipsnyje: Šeimų dienosLinas Švirinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Na o bet taciau

Na o bet taciau portretas
Vilniuje rengiamos kitokios, iskrypeliu pederastu, ''sventes''Uzuojauta Vilniui.

Ačiu

Ačiu portretas
Labai didelė Padėka visiems organizatoriams ir savanoriams, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo, labai gerai kad Klaipėdos dienraštis nepaliko šios šventės. Visa mūsų šeima ir daug draugų dalyvavo ir visiems patiko. O miesto valdžios požiūris-ignoravimas (ir netgi trukdymas surengti) stebina. Gėda miesto savivaldybei, kuri remia alaus pasigėrimus, o savo aktyviausių miestiečių Šeimų Šventės neremia ir net nepagerbia savo dėmesiu. Nors gal Valdžios nebuvimas ir padarė šia dieną tikra miestiečių švente...

nuostabi

nuostabi portretas
tradicija. Priešingai Vilniui, kuriame įsivyravo kitokia tradicija, kitoks požiūris į šeimą ir jos vertybes.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių