Naujasis turgus – pokyčių link

Naujojo turgaus lauko prekeivių laukia pokyčiai. Pirmadienį turgaus bendruomenei buvo pristatyta planuojama lauko paviljonų pertvarka. Projektuotojų ir turgaus administracijos planuose – turgaus aikštė, iš mažų kioskelių sudėliota prekyvietė bei galimybė prekiauti tiesiai iš bagažinių. Tikimasi, kad darbai greta turgaus užvirs jau kitų metų pradžioje.


 

Naujojo turgaus lauko prekeivių laukia pokyčiai. Pirmadienį turgaus bendruomenei buvo pristatyta planuojama lauko paviljonų pertvarka. Projektuotojų ir turgaus administracijos planuose – turgaus aikštė, iš mažų kioskelių sudėliota prekyvietė bei galimybė prekiauti tiesiai iš bagažinių. Tikimasi, kad darbai greta turgaus užvirs jau kitų metų pradžioje.

Atsiras aikštė

Uostamiestyje veikiančio Naujojo turgaus prekeiviams pristatyti turgavietės rekonstrukcijos planai.

Projektuotojų teigimu, šiuo metu svarbiausias uždavinys – turgų prisijungti prie greta uždarų paviljonų esančios pėsčiųjų alėjos, kur šiuo metu ir įsikūrę prekeiviai.

Architektas Mantas Olšauskas paaiškino, kad rekonstrukcijos metu turgaus struktūra smarkiai nepakistų, tiesiog tarp prekeivių paviljonų ir pėsčiųjų alėjos atsirastų turgaus aikštė.

Planuojama, kad ji taps traukos centru, mat čia turgaus lankytojai galės lengvai apžvelgti visą turgaus struktūrą. Be to, aikštėje numatoma įkurdinti vaikų žaidimų aikštelę, poilsio zoną, kuris bus apželdinta.

"Ši aikštė kviestų žmones ilgiau pabūti kartu, o ne tik apsipirkti ir palikti turgų", – sakė architektas.

Prekiautų iš bagažinių

Aikštė per pusę dalys dengtą turgavietės paviljoną.

Atviroje turgavietėje, kuri bus dengta tik stogine, planuojama, įsikurs prekeiviai sodinukais bei vaisiais ir daržovėmis. Šioje turgavietėje galėtų įsikurti ir prekybininkai, kurie savo prekes siūlytų tiesiai iš automobilių bagažinių.

Greta jų šlietųsi prekeiviai, savo prekes išrikiavę ant specialiai jiems skirtų prekystalių.

Patogiau – ir prekeiviams

Uždaro tipo prekyvietė bus kuriama standartinio prekybos centro principu.

Lankytojai čia turėtų patekti pro du įėjimus dviejose prekyvietės pusėse, todėl įėjus į uždarąjį paviljoną ir keliaujant ratu iki kito išėjimo taptų patogiau apžiūrėti visų prekeivių asortimentą.

Toks prekyvietės tipas, manoma, palengvins buitį ir patiems verslininkams, nes kiekvienas jų turės tik jam priklausantį nedidelį kioskelį, kurį baigęs darbą tiesiog uždarys – prekiautojams kiekvieną rytą ir vakarą nereikės iš naujo susikrauti visų siūlomų prekių ir gabenti jų kur nors kitur.

Darbai – kitąmet

Šiame paviljone būtų įrengta moderni infraraudonųjų spindulių šildymo sistema, kuri, kaip teigė architektas, šildytų ne orą, o žmones, todėl būtų taupesnė.

Toks šildymo būdas naudojamas lauko kavinėse bei bažnyčiose. Tai leistų prekybai vykti visus metus.

Naujai atsirasiančioje turgaus aikštėje planuojama įkurdinti ir traukos objektą. Juo galėtų tapti skulptūra. Taip pat ketinama sutvarkyti ir turgaus prieigas – iš naujo bus įrengti žalieji plotai tarp gatvės ir turgaus.

Naujojo turgaus direktoriaus Viačeslavo Karmanovo teigimu, turgus ilgainiui turėtų tapti antruoju Klaipėdos senamiesčiu – traukos centru, kuris gaivins visą pietinę miesto dalį.

Rekonstrukcijos techninį projektą planuojama parengti iki šių metų rugsėjo ar spalio. Tikimasi, kad statybinė technika Naujojo turgaus teritorijoje suriaumos jau pirmaisiais kitų metų mėnesiais.

V.Karmanovas patikino, jog nepatogumų dėl turgaus rekonstrukcijos nepajus nei prekybininkai, nei pirkėjai. Naujajame turguje net ir vykstant statybos darbams bus galima rasti tų pačių prekių ir paslaugų.

Preliminari projekto suma – 700 tūkst. eurų. Įgyvendinant projektą tikimasi pasinaudoti ES fondų lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seklys

seklys portretas
as pries padekas i kisene kazkam uz kazka . projektas grazus ,o finansine projekto esme kazkuom paremta?

sekliui

sekliui portretas
Jeigu miesto gražinimas ir infrastruktūros gerinimas yra liberalų padėka kažkam - aš ne prieš. O jūs?

zvalgui

zvalgui portretas
Gal žinote kiek jūs sumokėjote miestui per praėjusius metus?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių