Naujo tilto per Danę statyboms – 0,5 mln. litų

Prie remontuojamo Pilies tilto laikino statinio, kuriuo upę galės pereiti pėstieji, įrengimas kainuos apie pusę milijono litų. Naujas laikinasis tiltas turėtų būti netrukus pradėtas statyti, o baigtas – maždaug po keturių mėnesių.

Uostamiesčio valdžia jau išrinko, kas miesto centre pastatys laikiną pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą per Danės upę. Jo prireikė, nes remontuojamu Pilies tiltu bus draudžiamas bet koks eismas.

Konkursą statyti laikiną statinį laimėjo bendrovė "Viadukas". Ši įmonė prižiūri uostamiesčio tiltus ir viadukus.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos Violetos Staskonienės, sutartis su bendrove bus pasirašyta artimiausiomis dienomis.

Laikinas pėsčiųjų tiltas bus pastatytas ties buvusiu senosios perkėlos pastatu.

V.Staskonienė tvirtino, jog Pilies tilto remonto darbai vyksta sklandžiai.

"Kol oro sąlygos leidžia, tol statybininkai dirba. Oras kol kas palankus", – džiaugėsi vedėja.

Darbus atliekančios įmonės "Hidrostatyba" statybos direktoriaus pavaduotojas Andrius Garadauskas tikino, kad rimtų nesklandumų nėra – viskas išspręsta.

Dabar tvirtinamos atraminės tilto sienelės, atliekami povandeninės tilto dalies remonto darbai. Atramos valomos, tvirtinamos. Į pagalbą pasitelkti narai. Šiuos darbus numatoma užbaigti per sausį.

Planuojama, kad pavasarį dėl remonto darbų Pilies tiltas jau bus pakeltas. Tačiau A.Garadauskas pabrėžė, kad data priklausys nuo to, kada bus pastatytas laikinas pėsčiųjų tiltas.

"Kol šis nebus įrengtas, negalėsime pakelti tilto", – teigė pavaduotojas.

Pasak jo, jau rengiama schema, kaip vyks eismas, kol bus pakeltas Pilies tiltas. Ji dar turės būti suderinta su policijos pareigūnais.

Kapitalinis Pilies tilto ir jo prieigų remontas kainuos 11,5 mln. litų.

Numatoma, kad pagrindiniai tilto remonto darbai bus baigti šių metų gruodį. Tuomet tikimasi atnaujinti eismą.
2015 m. liks baigti sutvarkyti tik tilto prieigas.

Numatyta pabaigti remontuoti ir krantines, laiptus, dalį Karlskronos aikštės takų, tilto valdymo paviljoną. Atnaujintos bus požeminės perėjos, jų apšvietimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iki

iki portretas
kaune kainavo tuoletas puse limono klaipedoja lieptas taipat puse limono kaune pasodino vagis laikas ir klaipedoja sodinti

asd

asd portretas
Reikalingas naujas tiltas per Dangę,o ne į Neriją.

seklys

seklys portretas
naujuosius sviestuvus galejo ir ismontuoti ,kad ju be reikalo nedauzyti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių