Naujojo Klaipėdos muzikinio teatro pastato statybos: kada planuojama darbų pabaiga?

  • Teksto dydis:

Naujo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato statybas tikimasi baigti 2023-iaisiais.

Kaip pranešė teatras, ši kultūros įstaiga yra vienintelė šalyje, kuri ne tik rekonstruojama, bet ir statoma.

„Laukiamas naujo teatro pastato atsidarymas Vakarų Lietuvoje, kuris kaip tikimasi bus baigtas 2023 metais, turės ypatingą reikšmę ir trauką“, – teigiama pranešime.

Klaipėdoje rekonstruojamame ir statomame teatre penktadienį apsilankęs kultūros ministras Simonas Kairys tvirtino matantis „būtinybę bei poreikį susitelkti ir jį užbaigti“.

„Išvydome gražų ambicingą projektą, kuris bus naudingas ne tik Klaipėdai, bet visam Lietuvos kultūriniam gyvenimui“, – sakė S. Kairys.

Projektu prie senojo muzikinio teatro pastato su 33 metrų aukščio bokštu bus prijungtas modernus priestatas.

Priestate numatoma įrengti pagrindinę, didžiąją iki 700 sėdimų vietų žiūrovų salę su natūralia akustika ir šiuolaikinėmis vaizdo, garso bei apšvietimo sistemomis. Bus ir kamerinė iki 200 vietų salė. Didžioji scena bus pakankamai erdvi – 13 metrų pločio ir 12 metrų gylio.

Taip pat bus įrengtos naujos repeticijų salės, persirengimo kambariai. Rekonstrukcijos metu orkestro ložė padidinta, kad joje tilptų nuolat didėjantis teatro simfoninis orkestras.

Tikimasi, kad išskirtinės architektūros pastato konstrukcijos bus įrengtos iki metų pabaigos, o tada prasidės dar sudėtingesni vidaus įrengimo darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių