Naujos įstaigos – problemiškiems vaikams

Miesto valdžia skuba sukurti dvi nuo rudens uostamiesčio vaikų laisvalaikį organizuosiančias savivaldybės įstaigas. Todėl jau kuriami jų nuostatai, netrukus bus skelbiami konkursai naujoms pareigoms užimti.

„Klaipėda“ jau ne kartą rašė, jog savivaldybė šiemet nusprendė reorganizuoti vaikų ir jaunimo klubus. Šeši iš jų – „Draugystė“, „Saulutė“, „Švyturys“, „Želmenėlis“, „Žuvėdra“, „Liepsnelė“ – bus sujungti į vieną įstaigą, pavadintą Klaipėdos vaikų laisvalaikio centru. Klubai taps šio centro padaliniais.

Teatro studija-klubas „Aušra“ ir choreografijos studija „Inkarėlis“ bus prijungti prie Klaipėdos jaunimo centro. Naujai sukurtos ir reorganizuotos įstaigos turi pradėti veikti nuo rugsėjo 1 dienos. Todėl jau yra sukurti ir šių įstaigų nuostatai, reglamentuosiantys daugiau neformaliojo švietimo veiklos sričių.

„Klubų veikla išliks tokia, kokia buvo iki šiol, ir dar šiek tiek platesnė. Daugiau dėmesio bus skiriama prevencijai ir nemotyvuotiems vaikams“, – sakė Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Dar šį mėnesį turėtų būti paskelbtas konkursas Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro direktoriaus pareigoms užimti.

Neformaliojo švietimo įstaigų reformos imtasi siekiant sutaupyti, mat veikiant aštuoniems atskiriems klubams buvo per didelės administravimo išlaidos, nes atlyginimus reikėjo mokėti šešiems direktoriams, raštvedžiams, buhalteriams.

Sujungus šešis vaikų klubus į vieną įstaigą, bus panaikinta 12 etatų.

„Tačiau realiai darbo neteks vos vienas kitas darbuotojas, nes daugelis jų bus pakviesti dirbti naujos įstaigos administracijoje. Buvusiems direktoriams bus pasiūlyta metodininko-organizatoriaus pareigybės, tik sumažės jų atlyginimai, o darbas liks toks pat. Realiausia grėsmė kyla buhalteriams“, – teigė V.Kazakauskienė.

„Aušrą“ ir „Inkarėlį“ prijungus prie Klaipėdos jaunimo centro tikimasi sumažinti 13 etatų. Teigiama, kad ši reforma per metus padės sutaupyti apie 500 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių