Naujovės Jūros šventėje: mugė – be alaus

Šių metų Jūros šventėje miestiečiams teks prisitaikyti prie naujovių. Šventės metu vykstančioje tradicinėje mugėje neteks ragauti alaus. Tiesa, žirnių su spirgučiais bus.

Dėl koronaviruso grėsmių šventės organizatoriams teko sukti galvas ne tik kaip suorganizuoti renginius, kad juos pamatytų visi, bet į juos nesusirinktų būriais.

Teko pertvarkyti tradicinėje mugėje prekiaujančių verslininkų ir tautodailininkų palapinių išdėstymo schemas.

Prekyba senamiestyje vyks keturiuose taškuose – Danės gatvėje, Šiauriniame rage, Pilies ir Tiltų gatvėse.

Eismas: šventės metu miesto gatvėse budės sustiprintos policijos pajėgos. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Šiais metais į mugę suvažiuos perpus mažiau prekybininkų. Jei pernai maisto produktais, tekstile ir tautodailės dirbiniais prekiavo apie 800 verslininkų ir amatininkų, tai šiemet prekybai paruošta tik 400 vietų.

„Privalėjome išskirstyti prekybininkų palapines didesniu atstumu – prekiaujama bus kas antroje prekybos vietoje“, – tikino viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovė Vaida Urbonavičienė.

Šių metų mugėje bus galima rasti lino, tautinio paveldo dirbinių.

„Prekiaujama keramikos, stiklo dirbiniais, medžio drožiniais, mugės akcentu turėtų tapti žalvarinių papuošalų meistrų produkcija. Šiais metais prekybininkai pagal tematiką nėra grupuojami. Čia pat galima bus įsigyti, pavyzdžiui, tekstilės gaminių, o gretimoje palapinėje nusipirkti naminės duonos ar skilandžio. Naminio alaus šiemet nėra. Alus bus, tik nebus to naminio. Šiemet alų bus galima ragauti tik prie stacionarių kavinių lauke esančių staliukų. Beje, naminės giros tikrai bus galima paragauti“, – pasakojo V.Urbonavičienė.

Pasirinkimas: šventės dalyviai mugėje gali įsigyti įvairiausių tautodailės gaminių. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Speciali zona, Pilies gatvėje esanti automobilių stovėjimo aikštelė, bus skirta šventės lankytojų maitinimui. Čia siūloma įsigyti karštų užkandžių, veiks prekyba iš automobilių ir palapinių, kuriose čirškės įvairiausi patiekalai.

Naminiai sūriai, vytintos dešros, rūkytos žuvys kvapais pirkėjus vilios ir Šiaurės rage.

Šiemet į mugę ne tik susirinko perpus mažiau prekybininkų, bet ir prekybos vietos jiems atsiėjo perpus pigiau. Pernai trijų dienų laikotarpiui viena vieta kainavo 360 eurų.

„Šiemet pat brangiausia vieta Danės gatvėje kainavo 288 eurus. Pigiausia – 94 eurus“, – tikino V.Urbonavičienė.

Pernai pirkėjus linksmino ir daug emocijų teikė prekybininkų iš Baltarusijos ir Ukrainos desantas. Šiemet dėl koronaviruso grėsmių užsienio prekybininkų nesitikima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Apsižiūrėjau, siūlomas straipsnis taigi pernykštis, kaip ir atsiliepimų dauguma. Bet vienas prie vieno, tik šiemet mažųjų ir kitų alaus daryklų anei kvapo, jei pernai ir praslydo kas. Kapitaliai padusino Utenos biznis. Renka po keturis penkis eurus (priminsiu, arti 20 Litų už skystį), neraudonuoja, nes organizatoriai mainais išsiderėjo koncertų, dar ko.

AK

AK portretas
Naminės giros buteliuose ieškokite Rimi kulinarijos skyriuje. Gera, tvarkinga. O iš surašyto, pasakyto straipsnyje, daug melagingų dalykų - ir prekybininkai vienas prie kito, ir alaus be staliukų į valias. Tik mažųjų daryklų nėra, viskas susitarimu atiduota Utenos verslui. Koronavirusas? Jo šiomis dienomis gal net nėra, cha cha. Sąlygos plėtros super sprogimui idealios. Šitaip užsimiršti dar reikia sugebėti.

Naminė gira

Naminė gira portretas
Parašykite, jei kas matėt, kokioje vietoje parduodama naminė gira buteliuose. O gal, jei uždraustas naminis alus, tai dėl giros gamintojai nesivargino važiuoti...
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių