Naujovės klaipėdiečiams: Liepų gatvėje atsiras šviesoforai

Liepų gatvėje pabaigoje, ties Arimų ir Jaunystės gatvių sankryža, ketinama įrengti šviesoforais reguliuojamą sankryžą. Šioje vietoje būta ne vienos avarijos, o ženklai, draudžiantys sukti į kairę, eismo problemų neišsprendė.

Pernai gruodį Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisija aiškinosi eismo saugumo klausimus šioje vietoje. Buvo nuspręsta riboti galimybę iš Arimų ir Jaunystės gatvių sukti kairėn piko metu.

Važiuojantieji uostamiesčio centro link nukreipiami judėti iki artimiausios šviesoforais reguliuojamos sankryžos su Joniškės gatve ir šioje vietoje turi sukti į Joniškės gatvę arba apsisukti ir važiuoti Jaunystės gatvės link.

Tokį pat manevrą reikia atlikti ir tiems, kurie važiuoja nuo miesto centro pusės. Vairuotojai į Arimų gatvę patenka apsisukę ties Palangos plento viaduku. Gyventojams, įveikus nemenką ratą, tenka grįžti atgal ir tik tada galima pasukti į naujai vystomą gyvenamųjų namų kvartalą.

Tokie ribojimai numatyti nuo 7 iki 19 val.

Vietos gyventojai prašė atgal sugrąžinti čia anksčiau veikusį greičio matuoklį. Taip pat vietos žmonės šioje sankryžoje norėtų kryptinio apšvietimo.

Vis dėlto nuspręsta siekti modernių pokyčių, kad šioje sankryžoje atsirastų šviesoforai.

„Klausimą dar deriname, klausimų yra projektuotojams, savo nuomonę pareikš policija ir viešojo transporto atstovai. Bet lėšų šviesoforais reguliuojamai sankryžai esame numatę. Pokyčiai bus, bet darbai užtruks. Tikimės, kad sankryžoje šviesoforai turėtų atsirasti iki rugsėjo pradžios, kai vaikai pradės eiti į mokyklą“, – patikino Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Atsiradus šviesoforams, nebeliks ženklų, draudžiančių sukti į kairę.

„Bus šviesoforas, visi suks, kur norės, pagal atskiras šviesoforo sekcijas“, – vairuotojus nuramino vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eismo isnpektorius

Eismo isnpektorius portretas
Geriausia būtų pabaigti tą gatvę kur nuo Joniškės pareina ir pasibaigia laukuose su perspektyva. Kodėl ten toliau nebedaro? Būtų logiškiausias ir pats geriausias sprendimas. O ties ta gatve kur dabar apskritai būtų negalima sukti į kairę.

to 2 alio

to 2 alio portretas
saunuolis,gelezine logika:)

KLP

KLP portretas
sioje vietoje istikro reikejo sviesoforo
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių