Pereiti į pagrindinį turinį

Nemokamų paslaugų – vis mažiau

2013-05-17 16:05
Nemokamų paslaugų – vis           mažiau
Nemokamų paslaugų – vis mažiau / Vytauto Petriko nuotr.

Jei gyventi trukdo medžių šakos, kovai su jomis teks plačiai atverti pinigines. Jau metus besirūpinantys, kad būtų apgenėti langus braižantys medžiai, žmonės sulaukė netikėto atsakymo: už darbus turės susimokėti patys.

„Tie medžiai jau seniai negenėti, neprižiūrimi. Per audras nulūžusios šakos daužosi į langus. Bijome, kad jie nesuvirstų į butus. Mano balkonas neseniai įstiklintas. Darbai kainavo 3 tūkst. litų. Jei tie medžiai išdaužys langus, kas tada atsakys?“ – klausė Sausio 15-osios gatvėje esančio 10 namo gyventoja.

Peraugę medžiai kliudo keliolikai kaimynų. Žmonės kreipėsi į savivaldybę, jog ši pasirūpintų, kad pavojų keliančios šakos būtų nugenėtos. Tačiau sulaukė jie ne meistrų su pjūklais, o atsakymo, kad tokius darbus turi atlikti namų valdos.

„Skambinau į valdas. Pažadėjo, kad darbo jėgos suras, bet už darbą turėsime susimokėti patys. Juk mes – visi pensininkai, mums vaistams neužtenka“, – aimanavo moteris.

Žmonės stebisi, kad per daugybę metų jiems dar nė karto neteko mokėti už šalia namo augančių medžių genėjimą. Tačiau, pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės, tokia tvarka buvo visuomet.

„Veltui niekas nieko nedaro. Iš biudžeto anksčiau nebuvo skiriama pinigų net avarinės būklės medžiams daugiabučių kiemuose nupjauti. Už viską mokėdavo gyventojai“, – tikino D.Berankienė.

Namų valdų atstovai patvirtino, kad Klaipėdoje avarinės būklės medžių kirtimu ir genėjimu rūpinasi miesto savivaldybė.

Namo administratorius kirsti arba genėti ne avarinės būklės medžius, kurie trukdo gyventojams, gali tik tuo atveju, jei gauna raštišką daugiabučių namų savininkų prašymą. Už šiuos darbus gyventojai turi mokėti papildomai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų