Pereiti į pagrindinį turinį

Nenugriauti pastatai darko neriją

2009-02-26 09:00

Kuršių neriją darko ne tik privatiems asmenims priklausantys nelegalūs statiniai, bet ir dešimtmečiais nenugriaunami valstybinių įmonių nenaudojami pastatai.

Vakar Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas barė Žuvininkystės tyrimų laboratorijos direktorių Šarūną Toliušį, kad ši įstaiga nevykdo prieš dešimtmetį gautą apskrities viršininko įsakymą nusigriauti keturis nenaudojamus pastatus.

Įsakymas nugriauti 1962 metais pastatytus statinius, kurie dabar jau nenaudojami, Žuvininkystės tyrimų centrui pateiktas dar 1998-aisiais. Tačiau per vienuolika metų įsakymas taip ir nebuvo įvykdytas.

Oficiali priežastis – rengiant teritorijos detalųjį planą valstybė su Žuvininkystės tyrimų laboratorija nepratęsė žemės panaudos patikėjimo teise sutarties. Todėl esą apšiurę pastatai ir nebuvo pradėti griauti.

„Nuolat kalbame ir kovojame su nelegaliomis statybomis Kuršių nerijoje. Todėl tai, kad valstybinė įmonė dešimtmetį negali nusigriauti nerijos veidą darkančių pastatų, garbės tikrai nedaro“, – sakė A.Šulcas.

Išklausęs viršininko pavaduotojo priekaištų ir reikalavimo vykdyti įsakymą, Š.Toliušis patikino, kad artimiausiu metu trys iš keturių pastatų bus nugriauti. Ketvirtajam – požeminiam sandėliui – sunaikinti esą reikia nemažai pinigų, todėl griovimo darbai bus atidėti.

Nugriautų pastatų vietoje naujos statybos neplanuojamos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų