Nepilstė alaus? Atleisti nuo mokesčių!

Pilstomu alumi prekiaujanti įmonė kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, prašydama atleidimo nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Verslininkai aiškina, jog neteko dalies pajamų dėl to, kad buvo iškasta Žvejų gatvė ir ja nepanoro klampoti klientai.

Užsidarė nuo kovo

Įmonės "Alynas" prašymą vakar nagrinėjo savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Verslininkai rašte savivaldybei aiškino, kad nuo kovo 21 d. įmonė buvo priversta nutraukti kavinės baro "Alynas-7Pub" veiklą, kadangi faktiškai neliko klientų srautų.

Įmonė nuomoja 120 kvadratinių metrų patalpas, privalo mokėti nuomos mokestį, kitus mokesčius, nors planuotų pajamų negavo.

Komiteto nariams verslininkų prašymą pristačiusi Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė tikino, kad savivaldybės darbuotojai nuvyko į senamiestį pasidairyti ir pasiaiškinti, kaip vyksta gatvės remonto darbai.

Įsitikinta, kad įmonės buveinė nebuvo visiškai izoliuota, patekti į patalpas buvo įmanoma.

Be to, akcentuota, kad alkoholiu prekiaujančiai įmonei lengvata nepriklauso, o atleidimas nuo nekilnojamojo turto mokesčio dėl vykdomų Žvejų gatvės kapitalinio remonto darbų būtų beprecedentis ir prieštarautų mokesčių mokėtojų lygybės, teisingumo ir visuotinio privalomumo principui.

Pakvieskite ir kitų sąjungų sąjungas.

Tvarkomis suabejojo

Vis dėlto tarybos nariai Rimantas Taraškevičius, Arvydas Vaitkus, Saulius Budinas, vicemeras Arūnas Barbšys ir posėdžiui vadovavęs Vytis Radvila suabejojo, ar tikrai verta ignoruoti verslininkų prašymą.

"Jie veiklą galėjo vykdyti, bet senamiestis šiandien yra visas išraustas, o kai kuriose vietose darbai truks dvejus metus ar dar daugiau. Senamiesčio verslas sako, kad tai nenormalu, jei negalima privažiuoti. Kai kur reikia eiti ratais, kad pasiektum parduotuvėles, barą ar restoraną. Dėl to, kad vyksta Žvejų gatvės remonto darbai, senamiesčio įmonės, restoranėliai nesulaukia klientų dėl nepatrauklios aplinkos", – posėdyje kalbėjo A. Vaitkus.

Finansų skyriaus vedėja K. Petraitienė tikino, kad gatvių remontas – ne blogis, o savivaldybės pareiga.

"Kurį laiką jie negalėjo vykdyti veiklos, bet šiuo metu ją vykdo. Tai nėra savivaldybės kaltė, o pareiga tvarkyti gatves. O dėl to, kad negalima privažiuoti automobiliu, tai mūsų senamiestis vienu žingsniu peržengiamas. Čia nėra kur važiuoti. O prieiti galima visur. Nėra prikasta iki pat pamatų", – sakė K. Petraitienė.

Vicemeras A. Barbšys siūlė vis dėlto peržiūrėti galiojančias tvarkas, o jei reikia, jas pakeisti.

Į tai Finansų skyriaus vedėja atsakė, kad tarybai tuomet tektų apsispręsti, ar tikrai reikia sudarinėti išimtis, nes jų tuojau norės visi.

"Gatvės visame mieste remontuojamos, ne tik šalia šios įstaigos. Senamiesčio įstaigoms ir lankytojams bus sukurtos geresnės sąlygos. Niekur kitur neradome tokių tvarkų, kad dėl gatvių remonto būtų suteikiamos lengvatos", – pabrėžė K. Petraitienė.

Kvies pasitarti

"Tvarkas reikėtų taisyti. Jei visiškai uždaromas eismas, o tam tikrų taškų negalima pasiekti, reikia galvoti apie išimtis ar dalines nuolaidas. Darbai vyksta metus. Iš kur įmonei gauti pajamų? Klausimas – iš ko tą mokestį sumokėti?" – retoriškai klausė R. Taraškevičius.

Komitetas nusprendė į kitą posėdį pakviesti prašymą teikusius verslininkus ir pasiaiškinti nuosekliau, ar įmanoma keisti galiojančias tvarkas.

Į posėdį norima kviesti ir kitus senamiesčio verslininkų asociacijos atstovus.

"Pakvieskite ir kitų sąjungų sąjungas", – klausimo svarstymą užbaigė posėdžiui vadovavęs V. Radvila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būtina

būtina portretas
aludes iškelti į Rimkus

Anonimas

Anonimas portretas
Ha o gal reiktu apetita sumazinti pirma ?

Woiciex

Woiciex portretas
Jai negali zmones ateit tai tegu nunesa jem alaus i vsio isgers zmones i vsio
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių