Neregėti grybai Lietuvos miškuose: žemaičiai ieško trumų

Grįžti į straipsnį

Ruošiau tokį grybą

Ruošiau tokį grybą portretas
Kartą ir aš manoau trumą radusi. Radau receptą, laikiau pienu užpylusi, paskui gal bandžiau patroskinti padazui, bet jokio skonio, kvapo nebuvo ir utilizavau. Galvoju, gal reiktų pirma tikro trumo paragauti, kad galėčiau palyginti..

Zemaiteje

Zemaiteje portretas
O gal ten tiesiog briedis spiru paliko, o vietiniai prisirinko ir nusprende kad nuo siol dirbti nebereikes?

Jojonas

Jojonas portretas
Šiaip jau triufelis(trumas)yra labai brangus grybas irlabai vertinamas.Jų,kaip voveraičių,nieks keptuvėmis netroškina,o į patiekalus dedamas kaip prieskonis mažais kiekiais.Pagrindinė jo savybė - ypatingas aromatas.Tai į klausimą,ar Nerijoj rasti grybai yra triufeliai,geriausiai atsakytų geras virtuvės šefas italas ar prancūzas,kuriems tai įprastas virtuvės produktas.

Galerijos

Daugiau straipsnių