Neringoje kuriama atvira jaunimo erdvė

  • Teksto dydis:

Šių metų pradžioje gimę Neringos savivaldybės ketinimai steigti atvirą jaunimo erdvę netrukus bus įgyvendinti. Paskutiniajame Neringos savivaldybės tarybos posėdyje buvo pritarta jaunimo erdvės steigimui Neringoje.

Taip pat atviram darbui su jaunimu įsteigta pusė darbuotojo etato. Jaunimo darbuotojas bus atsakingas už atviro darbo su jaunimu įgyvendinimą Neringoje, jaunimo užimtumą.

Atvira jaunimo erdvė – patalpa, skirta ir pritaikyta atviram darbui su jaunimu, galinti būti įstaigoje (kultūros, švietimo, sporto ar socialinėje) nekeičiant jos juridinio statuso ir pritaikoma atviram darbui su jaunimu, panaudojant jau esamą priemonių ir metodinę bazę.

Atvirą jaunimo erdvę numatoma įkurti Neringos socialinių paslaugų centrui priklausančiose patalpose (buvusios vaistinės patalpose). Šiuo metu čia vyksta patalpų sutvarkymo darbai.

Neringos savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos ir jaunimo reikalų skyriaus vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Žydrūnė Chlebavičiūtė pasakojo, kad atvira jaunimo erdvė bus skirta kurorto jaunimui nuo 14 iki 29 metų. Lankytojams nebus taikomi apribojimai, jie galės lankytis taip dažnai, kaip tik nori, o erdvėje vyksiančios veiklos priklausys nuo paties jaunimo.

„Erdvės tikslas – kad jaunimas turėtų vietą kur galėtų ateiti ir praleisti savo laisvą laiką naudingai, ką nors išmoktų, galų gale kartu išgertų arbatos ir pabendrautų, būtų užimti“, - pasakojo Ž. Chlebavičiūtė.

Imtis iniciatyvos įkurti tokią erdvę Neringos savivaldybę paskatino moksleiviai, šių metų pradžioje nusprendę kreiptis į kurorto merą Darių Jasaitį. „Norime vietos, kurioje galėtume rinktis ir jaustumėmės gerai“, - tuomet kalbėjo jaunimo atstovai.

Šiuo metu vykstantys atviros jaunimo erdvės įkūrimo darbai finansuojami Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis. Numatoma, kad kitų metų pradžioje Neringos socialinių paslaugų centras teiks paraišką Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai paramai gauti. Kaip pasakojo Neringos savivaldybės administracijos atstovė, prie erdvės įkūrimo aktyviai prisideda bei savanoriškai patalpas padeda tvarkyti ir kurorto jaunimas. Tikimasi, kad atvirа jaunimo erdvė duris atvers jau šių metų gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių