Neringos miškų nenori nė viena urėdija

Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­jo­je (AM) ku­ria­mas pla­nas iš Kur­šių ne­ri­jos na­cio­na­li­nis par­kas (KNNP) di­rek­ci­jos ati­mti miš­kų prie­žiū­rą, mat taip re­ko­men­da­vo ne­se­niai ty­ri­mą at­li­kę au­di­to­riai, praneša lzinios.lt

Tei­gia­ma, kad da­bar Ne­rin­gos ža­lia­sis rū­bas pri­žiū­ri­mas pra­stai, to­dėl sie­kia­ma pa­keis­ti jo šei­mi­nin­ką ki­tu - miš­kų urė­di­ja. To­kie už­mo­jai tar­si ant ada­tų pa­so­di­no ke­lias­de­šimt KNNP di­rek­ci­jos miš­ki­nin­kų ir gi­ri­nin­kų. Vy­riau­sy­bei sa­vo nuo­gąs­ta­vi­mus iš­dės­tė na­cio­na­li­nio par­ko va­do­vy­bė.

Ta­čiau ne­pel­nin­gų Kur­šių ne­ri­jos miš­kų nė vie­na iš pel­no sie­kian­čių urė­di­jų ne­no­ri. Be to, KNNP krei­pė­si į Vy­riau­sy­bės kanc­le­rį, ap­lin­kos mi­nis­trą Va­len­ti­ną Ma­zu­ro­nį, Vals­ty­bi­nę sau­go­mų te­ri­to­ri­jų tar­ny­bą (VSTT) dėl pa­pil­do­mo fi­nan­sa­vi­mo miš­kų prie­žiū­rai.

KNNP di­rek­ci­ja bū­tų pa­sku­ti­nė iš Lie­tu­vos na­cio­na­li­nių par­kų di­rek­ci­jų, iš ku­rios bū­tų ati­mta tei­sė ir prie­vo­lė rū­pin­tis sau­go­mos te­ri­to­ri­jos miš­kų ma­sy­vais. Skun­dais AM ir Vals­ty­bi­nę miš­kų tar­ny­bą api­py­lė Ne­rin­gos me­ri­ja. Jai kliū­va tai, kad pu­sia­sa­lio miš­kai esą tvar­ko­mi pra­stai.

 


Šiame straipsnyje: Neringamiškasurėdija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių