Netikėtas reginys: naktiniame pajūrio danguje – šviesų stulpai

  • Teksto dydis:

Žiema džiaugiasi ne tik slidžių ar rogučių mėgėjai. Šaltis savaitgalį gyventojams pažėrė ir kitų patirčių – vieni į orą liejo karšto vandens čiurkšles, kurios akimirksniu virsdavo šerkšnu, kiti lauke fiksavo keistus šviesų stulpus.

Klaipėdos rajone, Plungėje, Kretingoje gyventojai fotografavo neįprastai šviesų išraižytą naktinį dangų.

Šviesos stulpai, susidarantys, kai ledo kristalai atspindi miesto šviesas, pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Tyrimų ir plėtros skyriaus vedėjo Donato Valiuko, buvo matyti kone visoje Lietuvoje.

"Toks optinis reiškinys pastebimas tik tuomet, kai oro temperatūra nukrinta daugiau nei dešimt laipsnių žemiau nulio. Šviesą atspindi ore esantys horizontalūs plokštelės formos ledo kristalai. Toks atspindys susiformuoja ties vertikaliu šviesos šaltiniu", – paaiškino D.Valiukas.

Žiemiško oro mėgėjai susirado ir kitokių veiklų.

Socialiniuose tinkluose gyventojai dalijasi nepaprasto grožio fotografijomis, kuriose užfiksuoti muilo burbulai, išraižyti ledo kristalų.

Rezultatas: šalčio išdaigas gyventojai fiksavo nuotraukose – taip akimirksniu ledo kristalais pasipuošia ką tik išpūstas muilo burbulas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
to naivoliams.....nenusišnekėk )

naivoliams

naivoliams portretas
Nieko stebėtino, nes galimai vos tik keliomis kalbomis pagrindinis šalies Gitanas paskelbė, jog nuo sausio 1 d visų senjoritų ir senjorinų kam virš 80 metukų amžius Lietuvoje pensijos vidutiniškai pasiekė 603 eur/mėn...nebeištvėrė anksčiau Anapilin išėjusieji - prisikelti nutarė, pasiims savo senuosius dok. iš archyvų, nuneš į Sodrą ir toliau sau gyvens - tokius pinigus valdžia duoda, ko nepagyvent ir dar? Ne taip gal?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių