Kas apipiešia Klaipėdos senamiesčio pastatų fasadus?

Klaipėdos policijos komisariato pareigūnai bus priversti imtis menotyrininkų įgūdžių turinčių specialistų darbo. Jiems teks rasti, kas apipiešia senamiesčio pastatų fasadus.

Uostamiesčio senamiesčio ypatumas yra tas, kad neretai vienas namas skirtingomis sienomis glaudžiasi prie vis kitos gatvės, o jo adresas nurodomas pagal tai, į kurią gatvių nukreiptas namo fasadas.

Šią savaitę policijai pranešta apie po nakties pastebėtą piešinį, atsiradusį ant Teatro gatvės namo, kuris ribojasi ir su Mėsininkų bei Kepėjų, Mėsininkų bei Jono gatve.

Pareigūnams apie tai pranešę šiame senamiesčio pastate įsikūrusios įstaigos darbuotojai teigė, kad rado ant sienos dažais nupieštus trijų asmenų siluetus.

Ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas. Žala tikslinama.

Piešinys neprimena paprastos keverzonės. Galbūt kažkoks jaunas, meninių gebėjimų turintis žmogus bando parodyti, ką moka, bet akivaizdžiai daro tai neteisėtai.

Kad šioje vietoje dirbta gana ilgai, byloja greta piešinio besimėtanti krūva kaitinamojo tabako cigarečių nuorūkų.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai teigė nepamenantys, kad pastaruoju metu būtų gautas kitas panašus pranešimas.

Dar vieno skundo buvo galima tikėtis, nes greta Teatro aikštės, arkoje, kuria iš Teatro aikštės galima pereiti į kiemą greta Pilies gatvės, yra to paties stiliaus piešinys. Jis net turi tą patį parašą – „Atlikta.“. Tikėtina, kad tai yra savotiškas piešinių autoriaus parašas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai panašių piešinių mieste kol kas nematė.

Ar piešinių autorių pavyks nustatyti, kol kas sunku spėti, tam reikia ne tik gauti duomenų iš vaizdo stebėjimo kamerų arba rasti liudininkų.

Klaipėdoje jau buvo atvejų, kai parašų, kitaip tariant, vadinamųjų tagų, autoriai buvo demaskuoti, nuteisti dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir buvo priversti sumokėti baudą bei panaikinti savo terliones.

Kai kuriose Klaipėdos vietose neieškant autorių buvo uždažyti gana meniški piešiniai, atsiradę ant Senojo turgaus halės bei E. Balsio menų gimnazijos sienos ir keliose kitose vietose.

Kiekvienas gatvės menui priskiriamas piešinys turi būti suderintas su namo savininkais ar administratoriais, tik tada jie laikomi teisėtais.

Savivaldybės administracija reikalauja, kad būtų laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių, kuriose nurodyta, jog asmenys privalo prižiūrėti statinio fasadą, cokolį taip, kad būtų užtikrinta estetiškai tvarkinga jų išvaizda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vėl nematė

Ir vėl nematė portretas
Vienas to paties autoriaus piešinys ir Pasiuntinių gatvėje yra. Su tuo pačiu parašu Atlikta. Jau koks mėnuo jis ten

ir

ir portretas
Gražiausias drakonas buvo Statybinink pr. ANT MOKYKLOS. Meno niokotojai uždažė

Mūsų buduliai tai

Mūsų buduliai tai portretas
ir Benksą /Banksy/ uždažytų neįtardami kad jis milijonus kainuoja :D:D) Jiems Meno kūrinys ant sienos tik tepliojimas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių