Nidoje atidaromas oro uostas, vyks J. Kairio šou

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Nidoje atidaromas oro uotas – lauko aikštelė, kuria galės naudotis sklandytuvai, sraigtasparniai, lengvieji lėktuvai.

Kilimo ir tūpimo take bei krantinėje vyks parodomosios akrobatinio skraidymo varžybos, skirtos paminėti akrobatinio skraidymo 50-metį. Jas vainikuos retai Lietuvoje matomo garsaus akrobatinio skraidymo meistro Jurgio Kairio šou.

Orlaiviai Nidoje galės leistis daugiau nei po dešimties metų pertraukos. Pernai Neringos savivaldybei iš valstybės perėmus Nidos oro uosto lėktuvų stovėjimo aikštelę, kilimo ir tūpimo taką, šiais metais pavasarį atliktas ženklinimas, įrengtas vėjarodis, iškirsti greta tako buvę ir saugiai oreivystei trukdę medžiai.

Šia aikštele naudotis gali pilotai, turintys aikštelės savininko ar naudotojo – Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus – sutikimą.

Lauko aikštelės atidarymas taps įžanga parodomosioms akrobatinio skraidymo varžyboms, skirtoms paminėti atkurto akrobatinio skraidymo 50-metį.

Parodomosiose varžybose bus galima išvysti stipriausių Lietuvos akrobatinio skraidymo meistrų pasirodymus. Varžybų dalyviai virš Nidos krantinės atliks keturias programas, vyks aviacinės technikos paroda, šventės lankytojams bus sudaryta galimybė pakilti apžvalginio skrydžio virš Neringos.

Vakare varžybas baigs parodomoji J.Kairio programa.

Sportininkas BNS sakė, kad šventės žiūrovai išvys pasaulio čempionatuose laisvojoje programoje atliekamas figūras. J.Kairys taip pat žada parodyti ypač sudėtingą figūrą – parašą.

„Tai tikrai labai sudėtinga figūra, su labai egzotišku sukimusi iš aukštai, daug vijų. Dar būtų kobros, įvairiausios kilpos“, – pasakojo lakūnas.

Jis BNS sakė retai pastaruoju metu Lietuvoje matomas, nes čia sumažėjo aviacijos renginių.

„Čia, Lietuvoje, mažai vyksta aviacijos renginių. Matau, kad bendrai aviacijai arba sportui galimybių Lietuvoje tikrai nėra labai nedaug. Dalyvauju daug renginių Europoje, Kinija dabar labai aktyvi, nuolat kviečia ne tik mane vieną, bet ir su „Oro banditų“ grupe. Šiemet bus keturi pasirodymai Kinijoje“, – pasakojo akrobatinio sporto meistras.

Jis apgailestavo, kad Susisiekimo ministerija nusišalina nuo aviacijos sporto reikalų.

„Tie, kas turėtų rūpintis, nusišalina. Rūpesčio, supratimo, atsakomybės, pilietiškumo būtent iš Susisiekimo ministerijos labiausiai trūksta. Jie kuruoja (aviaciją – BNS) per civilinės aviacijos administraciją, bet nusišalina, nenorėdami turėti rūpesčių“, – BNS sakė J.Kairys.

Šventės metu Nidoje taip pat oficialiai bus atidaryta daugiau nei dešimtmetį neveikusi lengvųjų lėktuvų nusileidimo aikštelė Nidoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia blynui.

cia blynui. portretas
uostyk tu varske nuo penio,vatnyke.

Blyn

Blyn portretas
Afigenai neringai reikalingas nusileidimo takas.jauciu merui visai smegeneles susisukusios.tai ivaziavima 20eur. Padaro,kad vaziuotu tik isrinktieji,dabar dar tokia nesamone.zmogelis isivaizduoja kad neringa jo darzas ir gali daryti ka nori.ar nelaikas butu jam iseit pailset ir biski susivokt kad neringa nera jo nuosavybe

Safyras

Safyras portretas
Tiek yra puikių inžinierių, lakūnų, vaikų, kurie labai domisi įvairia technika, o dygsta prekybos centrai, bet ne sporto nemokomos aikštelės . Šlovinamas tik krepšinis, nors J.Kairio atliekami šou 100 kartų įdomesni už nusibodisį krepšinį ar futbolą... Pasikraipo koks šiuolaikinis šou atstovas scenoje, padainuoja , kad net nesuprasi nei apie ką dainuoja, nei kas dainuoja, bet jau garbinami žiniasklaidoje,mokami didžiuliai pinigai, nors nei Karmen arijos nesudainuotų, nei Gulbės ežero spektaklyje nepašoktų...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių