Nidoje tobulinasi gabūs vaikai

Talentingiausi Lietuvos jaunuoliai nesnaudžia ir vasarą. Neringoje bendram tikslui – įgyti naujų žinių – pajėgas sutelkė būrys moksleivių bei akademinės, meno ir kultūros srities žmonės.

Rugpjūčio 16-ąją gabiausiems Lietuvos vaikams Nidoje duris atvėrė Nacionalinė moksleivių akademija. Jos mokiniai šiais metais susirinko į tradicinę vasaros sesiją.

Į jubiliejinį – dešimtąjį renginį buvo pakviesti 72 gabiausi Nacionalinės moksleivių akademijos 9–12 klasių mokiniai. Tarp jų žinių sėmėsi ir keletas aštuntokų. 4 jaunuoliai atvyko iš Vokietijos, o 68 atstovavo skirtingiems Lietuvos miestams.

Nacionalinės moksleivių akademijos projektų vadovė Giedrė Pateriabaitė pasakojo, kad pagrindiniai atrankos kriterijai norintiesiems turiningai praleisti laiką buvo nuotolinio mokymosi rezultatai bei respublikinių olimpiadų laimėjimai.

"Abu kriterijai buvo svarbūs. Tačiau mokiniai, kurie kruopščiai sprendė užduotis ir buvo įvertinti aukščiausiais balais, kvietimus gavo pirmieji. Taip pat jų sulaukė kiek mažiau dėmesio skyrusieji nuotolinėms užduotims, bet respublikinėse olimpiadose laimėję prizines vietas", – kalbėjo G.Pateriabaitė.

Pasak jos, ši vasaros sesija Nidoje pasižymi spalvinga ir turininga programa. Čia ilgesniam ar trumpesniam laikui apsilankė apie 40 skirtingų sričių dėstytojų. Tarp jų – akademinio pasaulio, verslo ar meno atstovai.

Jaunimas tobulinosi biochemijos, chemijos, ekonomikos, lietuvių filologijos, fizikos, informatikos, istorijos, matematikos bei muzikos srityse.

Programoje numatyti ne tik devynių sekcijų dalykiniai, asmenybės ugdymo užsiėmimai, bet ir vakaro renginiai su daug pasiekusiais ir žinomais asmenimis.

"Vaikams didelį įspūdį paliko susitikimas su žurnalistu Edmundu Jakilaičiu bei kino režisiere Giedre Beinoriūte. Su nekantrumu moksleiviai laukia ir pasimatymo su rašytoju ir dainuojamosios poezijos atlikėju Vytautu V.Landsbergiu", – pasakojo G.Pateriabaitė.

Vasaros sesiją rugpjūčio 26-ąją vainikuos jos dalyvių koncertas kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru.

Dalyvauti kiekvieną dieną nuo 19.30 val. vyksiančiuose akademijos renginiuose kviečiami ir neringiškiai bei kurorto svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Už tokią kainą (ir net mažesnę) galima rasti puikių vaiką lavinančių stovyklų užsienyje ir ne 10 dienų, o visai 14.

Grаžina

Grаžina portretas
Jei turi maišą pinigų - esi gabus, jei ne - niekam tavo gabumai nerūpi.

gerai, bet..

gerai, bet.. portretas
smagu, kai neužmiršti lieka jauni žmonės, tačiau kodėl nekalbama apie kainą. Pradinė kaina už 10 dienų buvo 2400 litų. Daugoka?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių