„Omnitel 1000 km lenktynės“: saugumu pasirūpinta

Dvi dienos beliko iki Palangoje prasidėsiančių tradicinių, šiemet jau dešimtąjį kartą rengiamų "Omnitel 1000 km lenktynių", kurios tituluojamos kaip didžiausios automobilių sporto varžybos Baltijos šalyse ir yra įtrauktos į Lietuvos 1000-mečiui skirtų renginių sąrašą.

Lenktynes rengianti bendrovė "Promo Sportas" automobilių sporto gerbėjams kasmet suteikia galimybę ne tik pasigėrėti geriausių šalies ir užsienio lenktynininkų meistriškumu, bet ir siūlo plačią programą renginių, į savo verpetą įtraukiančių ir jauną, ir jau pagyvenusį. Vienas jų - irgi jau tradiciniu tapęs saugaus eismo priemonių skatinimo kompleksas, kurį rengėjai siūlo glaudžiai bendradarbiaudami su Susisiekimo ministerija bei šalies Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Lenktynių dienomis trasos prieigose žiūrovai galės išbandyti saugos diržų ir automobilio virtimo simuliatorius, kuriuos įrengs "Automagistralė" specialistai, bei pajusti kuo gresia pražūtingas saugos diržų ignoravimas arba kokie jausmai patiriami virstant automobiliui.

Kaip ir anksčiau, bus platinami specialiai šia proga išleisti įvairūs lankstinukai, skirti saugaus eismo propagavimui ir skatinantys į šią problemą atkreipti dėmesį absoliučiai visus eismo dalyvius.

"Tačiau didžiausia naujovė lenktynių dienomis Palangoje šiemet laukia mažųjų eismo dalyvių, - sako Kelių direkcijos eismo saugumo skyriaus vedėjas Egidijus Skrodenis. - Pirmą kartą šalia lenktynių trasos Lietuvos automobilių kelių direkcija kartu su jaunųjų kelininkų klubu "Kelelis" jau baigia rengti elektromobilių trasą mažiesiems, kuri daugeliui taps tikru pirmuoju saugaus eismo pradžiamoksliu."

Ši trasa - tai sumažintas, miniatiūrinis gatvės su žiedine sankryža, veikiančiais šviesoforais ir visais būtinais kelio ženklais maketas. Trasą mažieji turės galimybę įveikti elektromobiliais nemokamai, o geriausiai įveikusių šį maršrutą laukia ir Kelių direkcijos išleista, saugaus eismo pradmenų ugdymą skatinanti knygelė "Saugiai į mokyklą, saugiai į namus" ir kiti paskatinamieji prizai.

"Manau, kad šis projektas, skatinantis nuo pat mažumės diegti saugaus elgesio kelyje taisykles, bus savalaikė eismo įgūdžių mokymąsi skatinanti priemonė, nes vasara - tinkamiausias laikas priminti vaikams, ko jie mokėsi mokykloje ir ką jie primiršo, pasinėrę į vasaros atostogų malonumus, - tikisi E.Skrodenis. - Todėl nepabuvoję Palangoje galės tik pavydėti tiems, kurie, išbandę šią elektromobilių trasą, neabejotinai pasisems naujų įgūdžių".

"Mums, "Omnitel 1000 km lenktynių" organizatoriams ir rėmėjams, rūpi ne tik pačio didelio renginio, bet ir visų į jį atvyksiančių bei išvyksiančių po lenktynių saugumas," - sako "Promo Sporto" direktorius Darius Jonušis. - Jeigu šios mūsų bendrai organizuotos priemonės privers būti atidesnius vairuotojus ir padės kovoti už saugų eismą keliuose, jausimės atlikę tikrai nemenką darbą".


Šiame straipsnyje: Omnitel 1000 km lenktynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių