Orai trumpam primins vasarą

Šį savaitgalį numatytos itin geros, net šiek tiek vasariškos orų prognozės. Šeštadienį ir sekmadienį kaitins saulė, nebus jokių kritulių, vėjas pūs silpnai. Tačiau nuo savaitės vidurio situacija gerokai keisis.

Šeštadienio dieną temperatūra laikysis apie 12–14 laipsnių, o sekmadienį pakils net iki 18–20 laipsnių šilumos. Pasak sinoptikų, tai bus šilčiausias šio mėnesio savaitgalis, tad patariama praleisti kuo daugiau laiko gryname ore, nes vėliau kitą savaitę tokia galimybė beveik nepasitaikys.

Pirmadienį dar galėsime pasidžiaugti geru oru. Naktį tikėtinas nedidelis lietus, o diena numatoma debesuota, lietaus nebus. Temperatūra vis dar džiugins – naktį rodys apie 7–9 laipsnius, o dieną pakils iki 17–19 laipsnių šilumos. Visą dieną laikysis pietinių krypčių vėjas, kuris sieks 6–11 m/s.

Antradienio naktį ir vėl numatomas nedidelis lietus, nemenka tikimybė, kad jo sulauksime ir dieną. Visa diena bus apniukusi. Temperatūra naktį bus tokia pati kaip ir pirmadienį, o dieną sieks 8–10 laipsnių šilumos. Pietvakarių vėjas pūs silpnai, sieks 4–8 m/s.

Trečiadienį temperatūra dar keliais laipsniais nukris. Naktį laikysis apie 4–6, o dieną – 6–8 laipsniai. Naktį lietaus nesulauksime, bet dieną tikėtinas trumpas, nežymus lietus. Pakils pietvakarių vėjas, kuris pūs iki 10–15 m/s.

Ketvirtadienis labai primins trečiadienio orus. Vėjo kryptis ir jo stiprumas bei temperatūra nesikeis, tačiau ir naktį, ir dieną palis.

Panašūs orai išliks ir penktadienį. Vis dar nestipriai pūs pietvakarių vėjas, jis naktį sieks 5–9 m/s, o dieną pakils iki 6–11 m/s. Temperatūra irgi bus panaši kaip praėjusiomis dienomis, naktį rodys 4–6, o dieną – 6–8 laipsnius šilumos.

Paskutinis balandžio savaitgalis kol kas numatomas debesuotas ir lietingas. Temperatūra kitą šeštadienį ir sekmadienį laikysis apie 9–10 laipsnių šilumos. Bėgant savaitei situacija, žinoma, dar gali keistis.


Šiame straipsnyje: oraipajūrispavasarisšiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių