Pereiti į pagrindinį turinį

P. Lideikio gatvėje vėl matuojamas greitis

2016-05-04 09:01

Greičio matuokliai Klaipėdoje fiksuoja vairuotojų rekordus. Tokių aparatų mieste šį pavasarį yra daugiau, bet kai kurie jų jau patyrė pažeidėjų išpuolius.

Įjungė: P.Lideikio gatvėje nuo balandžio vidurio vėl sumontuoti greičio matuokliai. Įjungė: P.Lideikio gatvėje nuo balandžio vidurio vėl sumontuoti greičio matuokliai.

Uostamiesčio gatvėse yra įrengta nemažai įrenginių, kuriuose gali būti įkelti greičio matavimo prietaisai, o visai neseniai vienu metu greičio mėgėjus ėmė fiksuoti nebe trys, o penki tokie įrenginiai. Jie sumontuoti Kretingos, Liepojos, P.Lideikio gatvėse bei Taikos pr. ties 109-uoju namu bei Taikos pr. ir Dubysos g. sankryžoje.

Kol kas daugiausia greičio mėgėjų užfiksavo ant viaduko P.Lideikio gatvėje esantis matuoklis, kuris įjungtas balandžio 15-ąją.

Įrenginys nufotografavo ir rekordininką "Mercedes Benz" markės automobilį, balandžio 21 dieną lėkusį šia gatve 185 kilometrų per valandą greičiu.

Nuo šio pažeidėjo truputį atsiliko balandžio 24-ąją ta pačia gatve 143 kilometrų per valandą greičiu lėkęs vairuotojas, 15 dieną užfiksuoti 137 ir 124 kilometrų per valandą važiavę automobiliai, 16 dieną šis rekordas buvo 120 kilometrų.

Paprastai pareigūnai šifruoja matuoklio duomenis ne iškart, o maždaug po savaitės, tad vakar Kelių policijos valdybos specialistams buvo naujiena, kad P.Lideikio gatvės matuoklis užpurkštas juodais dažais.

Gal dėl to, o gal dėl kokių nors kitų priežasčių policija neturėjo ryšio su įrenginiu. Panašių sutrikimų būta ir anksčiau.

Tą pačią dieną buvo sugedęs ir prie Naujosios turgavietės pastatytas greičio matavimo prietaisas.

Miesto gatvėmis jau laksto nutrūktgalviai motociklininkai.

Kaip ir anksčiau, matuokliai jų greičio nefiksuoja. Identifikuoti pagal motociklo ar jį vairuojančio asmens šalmo spalvą pažeidėją neužtenka. Įstatymas nedviprasmiškai pasisako – turi būti užfiksuotas pažeidėjo transporto priemonės valstybinis numeris.

Todėl pareigūnai ketina rengti reidus ir ypatingą dėmesį skirti būtent motociklininkams. Jie motociklų greitį fiksuos sekdami iš paskos specialiaisiais ženklais nepažymėtais automobiliais.

Beje, po neskundžiamos Klaipėdos apygardos teismo nutarties, kuria garsiausiam uostamiesčio kelių chuliganui atimta teisė vairuoti, šis asmuo vėl buvo įkliuvęs važinėjantis motociklu. Jaunas vyras gavo dar vieną baudą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų