Pereiti į pagrindinį turinį

Padidėjo Klaipėdos miesto biudžetas

2017-04-28 11:10

Uostamiesčio tarybos politikai pritarė tam, kad miesto biudžetas būtų padidintas. Ministerijoms ir joms pavaldžioms įstaigoms skyrus lėšas, iždas išaugo kiek daugiau 4,368 mln. eurų.

Pinigai: miesto tarybos nariai pritarė miesto biudžeto didinimui kiek daugiau nei 4 mln. eurų.
Pinigai: miesto tarybos nariai pritarė miesto biudžeto didinimui kiek daugiau nei 4 mln. eurų. / A. Ufarto / BFL nuotr.

Iš kelių milijonų eurų, kuriais nuspręsta padidinti miesto kišenę, keli šimtai tūkstančių bus skiriami pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo sąlygoms gerinti.

252 tūkst. eurų atiteks Klaipėdos universitetinės ligoninės centrinio korpuso operacinės rekonstrukcijai. Už šias lėšas bus įsigyta medicininė įranga.

50 tūkst. eurų miestas gauna politinių kalinių ir tremtinių bei jų šeimų narių sugrįžimo į Lietuvą programai įgyvendinti.

Biudžetas didinamas ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamomis lėšomis. Dar prieš kurį laiką buvo tik prognozuojama, kiek pinigų direkcija atseikės uostamiesčiui, mat laukta, kol direkcijoje bus pasirašytas įsakymas dėl lėšų skyrimo.

Tačiau Klaipėdai atiteko tiek lėšų, kiek ir buvo tikėtasi.

„Įsakymą jau gavome ir suma lieka ta pati, kaip ir prognozavome – 3,592 mln. eurų. Kol kas nesikeitė niekas“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Direkcija vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti nusprendė skirti 3,092 mln. eurų, o vietinės reikšmės kelių tiksliniam finansavimui – 500 tūkst. eurų.

Biudžete suplanuota ir daugiau smulkesnių pakeitimų, tačiau ketvirtadienį vykusio tarybos posėdžio metu dėmesys buvo atkreiptas į siūlymą didinti finansavimą šiemet Klaipėdoje vyksiančiai burlaivių regatai „The Tall Ships Races 2017“.

Tarybos narė Nina Puteikienė teigė mananti, jog papildomai numatomą sumą verčiau reikėtų atseikėti miesto reikmėms, o ne tarptautiniam renginiui.

R.Kambaraitė paaiškino, kad iždas yra koreguojamas, atsižvelgiant į miesto strateginį veiklos planą, o jį tvirtindama miesto taryba jau yra pritarusi tam, jog biudžetas, skirtas regatai, būtų padidintas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų