Pagal krovą Klaipėdos uostas toliau pirmauja Baltijos valstybėse

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uostas šiemet pirmauja tarp Baltijos šalių uostų, o rytinėje Baltijos jūros pakrantėje, kaip ir anksčiau, išlieka ketvirtas, pranešė uosto direkcija.

Per dešimt šių metų mėnesių Klaipėdoje perkrauta 30,2 mln. tonų krovinių, arba 19,7 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

Rygos uoste sausį-spalį krovinių srautas išaugo 10 proc. iki 19 mln. tonų, Ventspilio – 33,4 proc. iki 12 mln. tonų, Liepojos – 9,4 proc. iki 6,3 mln. tonų.

Daugiausiai krovinių Baltijos jūros rytinėje pakrantėje šiemet pritraukė trys Rusijos uostai – Ust Lugos (101 mln. tonų, 13 proc. daugiau), Primorsko (48,2 mln. tonų, 11,6 proc. daugiau) ir Sankt Peterburgo (32,5 mln. tonų, 37,1 proc. mažiau).

Vysocke šiemet perkrauta 13,4 mln. tonų krovinių, arba 5,8 proc. daugiau, Kaliningrade krova mažėjo 18,2 proc. iki 7,2 mln. tonų, Vyborge ji augo 11,5 proc., iki 995 tūkst. tonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Kaip negėda rašančiam? Ką tik Skvernelis sakydamas kalbą iš seimo tribūnos, aiškiai pasakė kad Klaipėdos uosta yra ketvirtas iš 4 Baltijos valstybių uostų. Kam meluoji, žurnaliūga? Gal priklausai konspyderliberalams ir gavai komandą kelt katastrofiškai nusmukusias seimo ,,darbininkėlių " reitingų kelnes?:D)

Meluoti

Meluoti portretas
guodžiant esančius visiškoj katastrofoj yra negriekas;D)

Na taip

Na taip portretas
Tik gaila kad skaciai del tusciu konteineriu, O ir konteineriai su hub’ais privataus verslo deka.. bet stiprei abejiju kad Gdansko uosta lenkiam
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių