Pagalbos prašymai skries į Klaipėdą

Po kelerių metų pagalbos prašančiųjų skambučius visoje Lietuvoje priims tik Vilniaus ir Klaipėdos bendrojo pagalbos centro padaliniai. Viso regiono skambučius jau dabar priiminėja Klaipėdos skyrius, todėl darbuotojai didesnio krūvio nesibaimina.

Vykdant prieš kelerius metus prasidėjusią reformą, mažinama Bendrojo pagalbos centro (BPC) padalinių.

Baigus pertvarkas, visoje Lietuvoje pagalbos prašančiųjų skambučiai bus priimami tik dviejuose padaliniuose – Vilniuje ir Klaipėdoje.

Šiuo metu Lietuvoje veikia penki BPC skyriai – Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje ir Panevėžyje. Jau nuo šių metų vasaros nebeliks Panevėžio skyriaus.

Vis dėlto Klaipėdos skyriuje pastarosios permainos įvyko dar prieš metus, tad nieko naujo nebesitikima. Viso regiono skambučiai jau dabar skrieja uostamiesčio operatoriams.

"Mes jau dabar priimame viso regiono ir pusės Lietuvos skambučius. Daugiau permainų nesitikime", – konstatavo BPC Klaipėdos skyriaus viršininkas Rolandas Milius.

Reformos gairėse numatyta, kad mažinant padalinių skaičių, juos prijungiant prie Klaipėdos ir Vilniaus, šiuose turėtų didėti darbuotojų skaičius.

Vis dėlto kol kas didinti personalo nesirengiama. "Jeigu bus pinigų, bus ir etatų, tačiau dabar to neplanuojame", – nukirto R.Milius.

Šiuo metu vienoje pamainoje dirba apie 15 operatorių, jų skaičių lemia užimtumas.

Per dieną operatoriai atsiliepia vidutiniškai į 4 tūkst. skambučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oh

oh portretas
Po kiek laiko atsibusit kad pagalba-tai tik zodis bereiksmes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių