Pereiti į pagrindinį turinį

Pagalvės mokestis Palangoje – be lengvatų

2012-08-06 14:51
Pagalvės mokestis Palangoje –    be lengvatų
Pagalvės mokestis Palangoje – be lengvatų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Palangos valdžia džiūgauja, nes užmojai per pusmetį iš poilsiautojų surinkti pusę milijono litų vadinamojo pagalvės mokesčio jau tampa realybe.

Rinkliava už nakvynę Palangoje įvesta nuo birželio 1-osios ir galioja visus metus. Pagalvės mokesčio dydis – litas už parą. Šį mokestį į kurorto biudžetą turi pervesti visi apgyvendinimo paslaugas teikiantys fiziniai ir juridiniai asmenys, o mokestį jie ima iš poilsiautojų.

Apie 500 nakvynės paslaugų teikėjų jau deklaravo, kiek pagalvės mokesčio surinko birželį. Suma siekia apie 80 tūkst. litų. Manoma, kad rinkliavą deklaravo ne visi, kurie ją renka, todėl biudžetas gali dar papilnėti.

„Kai pagalvės mokestis buvo įvedamas, planuota, jog iki metų pabaigos jo į miesto biudžetą bus surinkta apie pusę milijono litų. Panašu, kad prognozės pasiteisins, nes per birželį, kuris buvo šaltas ir poilsiautojų tikrai nebuvo daug, surinkta apie 100 tūkst. litų, o liepą ir rugpjūtį atostogautojų tikrai yra daug, tad ir rinkliavos suma bus didesnė“, – į ateitį žvelgė Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė.

Daugiavaikės šeimos, neįgalieji piktinasi, kad jiems reikia mokėti pagalvės mokestį, tad poilsis Palangoje tampa dar brangesnis, tačiau savivaldybė nelinkusi suteikti lengvatų.

Šiuo metu pagalvės mokesčio nereikia mokėti vaikams iki 10 metų, nepilnamečiams, besigydantiems „Gintaro“ sanatorijoje ir ligoniams, kuriems teikiamos reabilitacijos paslaugos yra apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.

„Kol kas tikrai nėra minčių peržiūrėti lengvatų teikimo tvarką“, – teigė J.Vanagė.

Pasibaigus vasaros sezonui, iš politikų, verslininkų bus sudaryta speciali darbo grupė, kuri spręs, kur išleisti surinktus mokesčius už nakvynę.

„Sumokėta rinkliava turi sugrįžti kurorto svečiams, todėl jau dabar svarstoma, kad ji gali būti skirta organizuoti renginius ne sezono metu, miesto infrastruktūrai gerinti. Sprendimą ir priims ta darbo grupė“, – aiškino J.Vanagė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų