Pereiti į pagrindinį turinį

Pajuodusio sniego išvežti nežada

2009-03-21 09:00
Pajuodusio sniego išvežti nežada
Pajuodusio sniego išvežti nežada / Vytauto Liaudanskio nuotr. Prisiminimas: klaipėdiečiams M.Mažvydo alėjoje esančios purvino sniego krūvos primena žiemą.

Valytojai iš pagrindinių miesto aikščių renka po žiemos užsilikusį sniegą. O gatvėse esančiomis pajuodusiomis krūvomis klaipėdiečiai galės „grožėtis“, kol jos ištirps pačios.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas pasakojo, jog mieste neištirpusių sniego krūvų yra daug. Daugiausia jų vietose, kur nėra saulės ar kur buvo sukastos didelės krūvos.

M.Mažvydo alėjoje sniegas šalinamas rankiniu būdu. Ledu virtusios krūvos kertamos kastuvu, kraunamos į karutį ir išvežamos.

Praeiviai stebėjosi, kad tokį sunkų darbą atlieka žmogus, o ne technika: „Kodėl sniegas vežamas tik dabar? Kodėl krūvų negalima buvo išvežti, kai jis dar nebuvo į ledą pavirtęs?“.

G.Valašinas aiškino, jog vežti sniego iš M.Mažvydo alėjos su technika nenorima, nes gali būti išteptas naujas šviesių trinkelių grindinys.

Kitos sniego krūvos iš miesto nebus vežamos. Bus laukiama, kol jos ištirps.

G.Valašinas pripažino, kad būtų paprasčiau, jei sniegas būtų buvęs išvežtas iš karto, tačiau tokio prašymo iš savivaldybės nesulaukta. Sniego išvežimo paslauga vykdoma pagal atskirą užsakymą.

„Savivaldybė neskiria pinigų sniegui išvežti, tai ir laukiame, kol ištirps“, – pasakojo G.Valašinas.

Šių metų žiemą Klaipėdoje sniegas buvo vežamas du kartus. Prieš vasario 16-ąją iš Lietuvininkų ir Atgimimo aikščių, prieš Kaziuko mugę – iš Teatro aikštės. Sniegas vežamas į specialias aikšteles, esančias Žardupės ir Kaštonų gatvėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų