Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūryje susivienys pramogos, sportas ir verslas (programa)

2012-05-06 16:01
Pajūryje susivienys pramogos, sportas ir verslas (programa)
Pajūryje susivienys pramogos, sportas ir verslas (programa) / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Vasarą pasitinkantis Lietuvos pajūris pirmąjį birželio savaitgalį kvies pasinerti į margaspalvių renginių jūrą. Ištisas tris dienas turininga programa Klaipėdoje bei Neringoje džiugins ne tik akį, bet ir suteiks peno sielai bei minčiai. Tad klaipėdiečiai ir neringiškiai viliasi, jog turtinga pramoginių, edukacinių, sporto bei verslo renginių įvairovė pirmąjį birželio savaitgalį į pajūrį pritrauks gausų būrį svečių tiek iš kitų Lietuvos miestų, tiek iš užsienio.

ŠVENTINIS RENGINIŲ SAVAITGALIS PAJŪRYJE

Klaipėdoje

Gegužės 31 – birželio 2 d.

Tarptautinė Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų paroda „Švyturio“arenoje.

Gegužės 31 d.

Tarptautinis turizmo forumas  „Darnaus turizmo plėtra” viešbutyje „Amberton”.

Birželio 1 d.

Tarptautinė verslo kontaktų mugė „Švyturio“arenoje.

Birželio 2 d.

Golfo turnyras dėl Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurės golfo aikštyne „National Golf Resort“.

Birželio 1–3 d.

XVIII Klaipėdos Pilies džiazo festivalis

Neringoje

Birželio 1–3 d.

Neringos vasaros sezono atidarymo šventė.

Tarptautinio aktyvių moterų forumo kultūrinių mainų konferencija kultūros ir turizmo informaciniame centre „Agila“.

Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos meras:

– Uostamiestis vasarą pasitiks labai skambiu verslo, sporto ir muzikos renginių akordu. Pirmąjį birželio savaitgalį vyks Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuojamas renginys, kuriame laukiame gausybės svečių. Be abejo, viena skambiausių šio akordo natų bus Pilies džiazo festivalis, kuris šiemet sugrįžta į trijų dienų formatą. Pirmąjį vasaros savaitgalį praturtins ir Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirti renginiai. Džiugu, kad gausios turistų grupės, vienos kurių pagrindiniu tikslu rinksis džiazo festivalį, kitos – golfo turnyrą, trečios – verslo parodą, turės galimybę panirti ne į vieną, o į visą renginių jūrą. Tad neabejoju, jog tie, kurie nori pradėti vasarą skambiai ir tikėtis, kad tas skambesys aidėtų ausyse bei širdyse visą vasarą, ko gero, geresnės vietos kaip Klaipėda tam neras.

Antanas Vinkus, Neringos meras:

– Baltijos pajūrio inkliuzu tituluojama Neringa birželio pirmąjį savaitgalį kviečia į Vasaros sezono pradžios šventę. Ši šventė – tarsi visos vasaros renginių programos įžanga, todėl šis savaitgalis džiugins įvairiapusiška veikla. Festivalio atidarymą skelbs Kauno miesto simfoninis orkestras kartu su Lietuvos operos solistais ir populiariosios muzikos atlikėjais, o savaitgalio kulminacija taps Didysis festivalio koncertas. Tradiciškai vyks ir mažiesiems skirtas koncertas, vaikų rankdarbių mugė. Savivaldybės aikštėje bus pristatomas Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado srities kultūrinis paveldas, vyks įvairios parodos, atgis Bardų skveras. Šiomis dienomis kviečiame į Neringą užsukti kiekvieną, kuris pavargo nuo begalės darbų, miesto šurmulio, kiekvieną, kuris pasiilgo tikro poilsio.

Irma Baltrušaitienė, Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė, Tarptautinio aktyvių moterų forumo viena steigėjų:

– Tarptautinis aktyvių moterų forumas gimė 2011 m. spalį po ilgamečio Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado srities moterų bendradarbiavimo verslo, socialiniuose bei kūrybiniuose projektuose. Nida tapo šio forumo centru todėl, kad ji – pati tikriausia ir gražiausia visų trijų šalių jungiamoji dalis, taip pat todėl, kad čia dirba geriausias Lietuvos meras ir jis maloniai sutiko tapti forumo globėju. 2012-aisiais savo darbą pradedame kultūrinių mainų konferencija, vyksiančia kartu su Neringos vasaros pradžios švente birželio 1–3 dienomis. Penktadienį edukacinėje konferencijos dalyje trijų šalių moterys dalysis patirtimi, kokie renginiai traukia turistus ir suteikia išliekamąją vertę, skatina kultūros, paveldo ir turizmo sektorius. Šeštadienį dalyviai pristatys nacionalinių kultūrų ypatumus. Bus akcentuojama vietos gyventojų tapatybės formavimo ir ekologijos įtaka turizmui Baltijos jūros regione. Laukia įdomi ir atraktyvi programa, todėl mielai kviečiame visus aktyviai dalyvauti abiejų dienų viešuose renginiuose.

Viktoras Krolis, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius:

– Renginiu „Verslas. Golfas. Džiazas“ pernai įgyvendinome seniai puoselėtą idėją: pasitelkus geriausius uostamiesčio renginius, kurti išliekamąją vertę, verslo atstovams surengiant dalykinius bei individualius verslo susitikimus. Šiemet mūsų renginių geografija dar platesnė. Laukiame per 500 įmonių ir svečių iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Suomijos, Vokietijos, Moldovos, Armėnijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos ir Kinijos. Iš jų 5 – oficialios valdžios ir verslininkų delegacijos. Gegužės 31-ąją pirmąkart Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje", atidaroma verslo paroda, kuri suburs daugiau nei 100 įmonių. Tą pačią dieną čia vyks regioninio turizmo plėtrai skirta tarptautinė konferencija, kurioje tikimasi tokios pat dalyvių gausos, o birželio 1-ąją organizuojama verslo kontaktų mugė, kuri pritrauks per 60 vietos ir užsienio bendrovių. Visą renginių ciklą birželio 2-ąją vainikuos Kretingos rajone antrąkart vyksiantis golfo turnyras Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurei laimėti.

Inga Grubliauskienė, asociacijos „Klaipėdos džiazo festivalis“ prezidentė:

– Klaipėdos pilies džiazo festivalis – vienas didžiausių nemokamų renginių visoje rytinėje Europoje, savo publiką nuolat siekiantis supažindinti su kuo daugiau pasaulio džiazo ir world muzikos žvaigždžių bei stilių. Kaimyninių šalių festivalių atstovai neslepia pavydo, kad mūsų klausytojai gali išgirsti tokias įžymybes kaip Candy Dulfer (Olandija), Igoris Butmanas (Rusija) ar Niki Haris (JAV) nemokamuose koncertuose. Kultūra neturi būti prieinama tik aukštuomenei ar pasiturintiesiems, kurie gali sau leisti už atlikėjo pasirodymą sumokėti 100 ar 300 litų. Džiaugiamės, kad rėmėjų dėka klaipėdiečiai bei miesto svečiai gali mėgautis gurmaniška muzika, kuri išlaisvina kūrybingumą, pakelia dvasią. Dažnas, nors kartą apsilankęs Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, pabrėžia, kad jo metu tvyro šilta, jauki atmosfera, neįtikėtina, užburianti aura, užkrečianti grįžti ir kitąmet. Tad iki pasimatymo birželio 1–3 dienomis festivalio koncertuose Teatro aikštėje!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų