Pajūryje – tiršta žmonių

Šį savaitgalį pajūryje pagaliau ne tik saulėta, bet ir šilta, tikra vasara atviliojo į pajūrį daugybę žmonių. Pajūrio gelbėtojams taip pat prasidėjo karštos dienos.

Visi 12 Klaipėdos paplūdimių gelbėjimo postai veikia, dirba maksimalus gelbėtojų skaičius. Pasak gelbėtojų vado Aleksandro Siakki, kol kas gelbėti skęstančiųjų dar neteko, bet ne visi poilsiautojai elgiasi atsakingai.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas pasakojo, kad pajūryje karšta ne tik dėl kaitrios saulės, gelbėtojai turi daug darbo aiškindami poilsiautojams, kad pripučiamais čiužiniais plaukioti Lietuvos pajūryje draudžiama, tai yra pavojinga, nes bangos gali tokius poilsiautojus nejučia nuplukdyti toli nuo kranto.

„Tikėtina, kad taip elgiasi atvykėliai, mūsiškiai žino, kad jūroje pripučiami čiužiniai neleistini. Dažniausiai jie kalba rusiškai, todėl nežinau, ar tai rusai, baltarusiai ar ukrainiečiai, bet kiekvienam jų tenka aiškinti taisykles ir perspėti apie pavojus“, – apie savaitgalio aktualijas kalbėjo J.Pirožnikas.

Penktadienį Melnragėje buvo pasimetęs vaikas. Medikai turėjo darbo suteikti pagalbą dėl smulkių traumų. Ne vienam poilsiautojui reikėjo pagalbos dėl šilumos ir saulės smūgių

Į Melnragę penktadienį važiavo ir policininkai. Čia jau darbuojasi vagys. Poilsiautojai prarado kuprinę ir rankinę. Kiek vėliau jos jau tuščios rastos numestos kiek toliau nuo paplūdimio, kopose.

„Paplūdimiuose nemažai girtaujančių. Matome, kad žmonės perlenkia ir kaitindamiesi. Pirmą kartą atėję kaitinasi taip ilgai, kad oda tampa skaisčiai raudona. Nenuostabu, tikra vasara į pajūrį atėjo tik šį savaitgalį“, – kalbėjo A,Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Kol mūsų žmonės netaps protingi ir tvarkingi, tol pajūris bus nešvarus ir apdergtas. Čia kalti patys žmonės dėl netvarkos ir nešvarios. Tai nėra ko rypuoti kad pajūris ir mūsų jūra nesvari. Patys viską ir apšikat! O po to, kažkas kaltas!

AK

AK portretas
Yra tuštesnių paplūdimių, ten tikrai smagu išsimaudyti. Bet perėjau greta esantį bendro populiaraus ruožą, jausmas slegiantis. Per kaitrą būti atviroje saulėtoje vietoje, tokioje krūvoje - neprotinga.

Įsivaizduoju

Įsivaizduoju  portretas
kaip ta minia skatina nu.. š jūrą
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių