Palanga aukcione pardavinės buvusios mokyklos pastatą: pradinė kaina – 1 mln. eurų

Palangos savivaldybė vasarį aukcione pardavinės jai priklausantį buvusios mokyklos pastatą su sklypu miesto centre, Vasario 16-osios gatvėje, šalia „Maximos“ parduotuvės ir netoli Vytauto bei J. Basanavičiaus gatvių sankryžos.

„Pastatas yra senas,1935-ųjų statybos, skilinėja sienos. Jam buvo reikalingas kapitalinis remontas, didelės investicijos, todėl buvo nuspręsta jį parduoti, o gautus pinigus panaudoti kitiems pastatams įsigyti ar tvarkyti“, – BNS sakė Palangos savivaldybės Ūkio ir turto skyriaus specialistė Virginija Liebienė.

Vasario 19–22 dienomis vyksiančiame aukcione už 1 mln. eurų pradinę kainą bus parduodamas netoli miesto centro esantis 1,16 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatas ir 18,9 aro sklypas. 

Savivaldybės švietimo skyriaus vedėja Laima Valužienė aiškino, kad iki 2004-ųjų pastate buvo įsikūrusi ketvirtoji vidurinė mokykla, joje mokėsi rusakalbiai moksleiviai, tačiau 2004 metais jis buvo likviduota.

„Šiuo metu pastatas yra apverktinos būklės – ir stogo sijos supuvusios, ir rūsius pavasarį semia kai patvinsta šalia esantis Ronžės upelis“, – BNS aiškino tarnautoja.

Pasak Palangos savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjo pavaduotojoo Vytauto Indreikos, šiuo metu pastatas yra beveik tuščias – jame veikia tik Švietimo pagalbos tarnyba. Pardavus pastatą, ji būtų iškelta į kitas patalpas.

Šiuo metu pastatas yra apverktinos būklės – ir stogo sijos supuvusios, ir rūsius pavasarį semia kai patvinsta šalia esantis Ronžės upelis.

Anksčiau čia veikė ir įvairius Palangos moksleivių klubas, tačiau 2019 metais jis buvo perkeltas į geresnes patalpas – Palangos pradinę mokyklą.

Pasak V. Indreikos, pardavus pastatą, dalis jį gautų lėšų būtų skirta buvusios „Smilčių“ pradinės mokyklos pastato rekonstrukcijai – čia įsikurtų Švietimo pagalbos tarnyba, Palangos miesto visuomeninės organizacijos. Kita dalis lėšų būtų panaudota Jaunimo savanorystės ir užimtumo centro statybai.

Pasak jo, Palangos miesto bendrasis planas šioje teritorijoje Vasario 16-osios gatvėje leidžia statyti įvairios paskirties pastatus. Be to, detalusis planas gali būti koregujamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Šventojoje einant prie jūros daug metų užaugę 2 prūsai Matomai laukia kol visai uzaks kad galėtų statyti eilinį Keksbuti Mafia Italijoj Mafia ir čia ! Vagys grąžinkite žmonėm pavogta grožį ! Vagys

Anonimas

Anonimas portretas
Sako Lietuvoje mokyklu ir vaiku darzeliu truksta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių