Palangoje mergytės vos nepartrenkė elektrinis paspirtukas: netrukus – pokyčiai

  • Teksto dydis:

Elektra varomi paspirtukai kartina Palangos gyventojų ir svečių kasdienybę. Mergytę auginanti moteris pakraupo, kai šeštadienį dideliu greičiu praskriejęs elektrinis paspirtukas Jono Basanavičiaus gatvėje vos nepartrenkė jos atžalos.

Virtualioje erdvėje palangiškė pasidalijo išgyvenimu, kuris, atrodo, privertė bent keliolikai sekundžių sustoti plakti jos širdį. Jos mergytei vos per plauką pavyko išvengti nelaimės.

„Labai baisu ir nesaugu vaikščioti J. Basanavičiaus gatvėje. Nežinia kada ir iš kurios pusės elektra varomi paspirtukai atlėks. Per plauką nuo nelaimės, – vienoje feisbuko grupėje rašė jauna moteris. – O čia juk vaikšto ne tik vaikai, bet ir šuniukai. Negalima net iki tilto normaliai nueiti.“

Moters įrašas susilaukė nemažai palaikymo. „Mums ir nutiko panašus atvejis. Užsižioplinusi moteris vos sesės su dviračiu nepartrenkė. Sesei vos metukai – vos spėjom nuo tako ją patraukti. Tai moteris atsirėmė į medį ir dar atsiprašymo bandė sulaukti. Už ką?“, – savo istoriją aprašė internautė Agnė.

Į problemą netruko sureaguoti ir Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus. 

„Miestas viską padarė, ką galėjo. Informavome visas Lietuvos institucijas apie šią problemą ir siūlėme kuo skubiau keisti įstatymus. Bet pagalbos vis dar nesulaukiame. Galime J. Basanavičiaus gatve apriboti dviračių eismą, nes paspirtukai yra prilyginami dviračiams. Tada joks dviratis negalės važiuoti šia gatve. Bet ar tai yra išeitis? Šį klausimą dabar svarsto Saugaus eismo komisija, sprendimai bus kitą savaitę. Tačiau situacija tik aštrės, kol nebus pakeisti teisės aktai ir kol policija teisiškai negalės kontroliuoti. Ši problema yra ne vien Palangoje, bet ir visoje Europoje. Tarkim, Prancūzijos Susisiekimo ministerija neseniai priėmė teisės aktą, kuriuo numatė baudas, jeigu paspirtukai važiuoja šaligatviu“, – aiškino miesto vadovas. 

Š. Vaitkus patikslino, kad jau netrukus mieste laukia pokyčiai.

„Savivaldybės Saugaus eismo komisija priėmė sprendimą, kad nuo birželio 1 dienos nei J. Basanavičiaus gatvėje, nei Birutės parke žmonės važinėti dviračiais, paspirtukais ir velomobiliais negalės“, – rašė Palangos meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nnnn

Nnnn portretas
Islenda is niekur tie paspirtukai. O teiginiai, kad jie vaziuoja dviraciu taku na ir kas? Kai Palangoje pagrindine gatve perpildyta zmonemis tai jie vaziuoja kur nori, ir turi trauktis is kelio jiems. Lygiai tas pats kely, kur buves kur nebuves paspirtukas praskrieja. Nesamone visiska del saugumo.

Viktorija

Viktorija portretas
Aš pati važinėju ir nematau čia nieko blogo tiesiog patys žmonės yra kalti kurie važinėja ir nieko nemato.Kodėl visi pries paspirtukus yra nusiteikia. Ir jus patys kalti nes kiek važinėju laiko gali pipsinti kiek nori o piestieji nekreipia dėmesio. Nors esu ne iš palangos ar klaipėdos bet manau be vien paspirtuko vairuotojei yra kalti bet ir tie patys pestieji...

Raimondas

Raimondas portretas
Taip. Klaipėdoj prie kelto ta pati problema. Žmonių daug ir tie ratuoti tokiu greičiu nardo baisu žiūrėt. Žmonės ir atvykę turistai nori pasigrožėt vaizdais, o ne sekti ar atlekia išprotėjęs dviratininkas. Visur reikalingas protas, bet kai jo nėra, tai ir nebus. Mačiau kaip vokiečiai vos spėjo pagriebt savo anūkę nuo kelio. Buvo pakraupę nuo lekiančių. Nebėr mąstančių, tai reikalingas draudimas, apribojimas... nors.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių