Palangoje – vasaros linksmybės

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Palanga pasiners į vasaros pramogas – didžiausias šalies kurortas kviečia į šventę "Myliu Palangą". Jos metu širdžiai mielos veiklos ras kiekvienas, o organizatoriai žada nustebinti ne tik jau įprastomis atrakcijomis, bet ir naujovėmis, netgi šalies rekordu.

Aktyvios pramogos

Organizatoriai neabejoja, kad vakar prasidėjusioje ir visą savaitgalį besitęsiančioje Kurorto šventėje puikiai jausis tiek vaikai, tiek jaunimas, tiek ir vyresnieji. Taip pat didelis dėmesys skiriamas žmonėms, kurie renkasi kiek sveikesnį gyvenimo būdą, ieško sveikesnio gyvenimo receptų.

"Tai sieksime atskleisti organizuodami tradicinį-netradicinį kermošių. Jame ypatingą dėmesį šiais metais skiriame žolininkams, sveiko gyvenimo propaguotojams", – kalbėjo šventės režisierius Marius Tumšys.

Aktyvaus bei sveiko gyvenimo būdo propaguotojai bus laukiami ir prie jūros – paplūdimyje vyks mankštos, jogos užsiėmimai, zumbos treniruotės, aktyvios sporto pramogos, su kuriomis visiems ir asocijuojasi Palanga.

Dėmesys šeimoms

Šiais metais Kurorto šventė sutampa su Vaikų gynimo diena, ir tai labai džiugina organizatorius. Šiandien kviečiama į Palangą atvykti šeimas – pajūryje vyks bene didžiausia aitvarų fiesta, kokia yra buvusi paplūdimyje.

Prie jos prisijungs kelios organizacijos, jos į dangų paleis tiek įvairiausių figūrinių aitvarų, tiek vėliavų, tad dangų papuošti gali ir šimtas aitvarų. Čia pat vyks aitvarų gaminimo dirbtuvės.

Ties Jūratės ir Kastyčio skveru bus įrengta Šeimų erdvė su teatro palapine, įvairiomis tradicinėmis bei netradicinėmis veiklomis vaikams. Tai bus patogi erdvė ir pavargusiesiems nuo aktyvaus laisvalaikio atsikvėpti hamake, pasigrožėti įspūdingomis dekoracijomis bei tiesiog atsipūsti.

Rekordinis balandžių skrydis

"Taip pat užsibrėžėme tikslą pasiekti ir Palangos, ir Lietuvos rekordą – 2009 m. Palangoje į dangų buvo paleisti 1 tūkst. balandžių, bet oficialus Lietuvos rekordas yra pasiektas 2005 m. – paleista 1 300 šių sparnuočių. Palanga šiais metais gerina visus rekordus – šiandien 15.30 val. nuo jūros tilto bus paleista 2 019 pašto karvelių. Jie yra simbolis, gerosios žinios apie Palangos kurortą, kuris yra atviras visus metus ir labai kviečia atvykti, nešėjai", – sakė M.Tumšys.

Dar vienas iš Kurorto šventės akcentų yra Palangos simboliu tapęs šviesaus atminimo maestro Stasys Povilaitis. Šiandien 14.30 val. visi šventės dalyviai kviečiami į jo autografo ant Palangos koncertų salės fasado atidengimo renginį.

Įspūdingas fejerverkas

Nestigs Kurorto šventėje ir koncertų. Šiandien vyks XII šalies šokių festivalis "Ant Bangos 2019", vaikų bei suaugusiųjų meno kolektyvų pasirodymai ir, be abejo, – vakarinis koncertas "Aš myliu Palangą", kurio metu Jūratės ir Kastyčio skvere įrengtoje scenoje pasirodys bei specialiai Palangai sukurtą hitą pristatys Palangos kamerinis choras, Paulina Skrabytė, Vilius ir Violeta Tarasovai. Koncerto viršūne taps Monique pasirodymas.

Šiandien 23.30 val. dangų ties jūros tiltu nušvies įspūdingas fejerverkas, "šoksiantis" pagal specialų muzikinį takelį. Fejerverko grožį paryškins ir lazerių elementai.

Linksmybės – ir sekmadienį

Rytoj Palanga, kaip ir visa Lietuva, minės ir Tėvo dieną, tad šeimos (ir ne tik šeimos) itin kviečiamos į Klaipėdos jaunimo teatro aktorių Evelinos ir Gyčio Šimelionių koncertą, kuris Jūratės ir Kastyčio skvere prasidės 14 val.

13 val. šiame skvere vyks mažuosius šventės dalyvius neabejotinai sudominsiantis pasieniečių profesijos pristatymas bei kinologų pasirodymas.

Sekmadienį kurorte taip pat šurmuliuos kermošius, kvies gatvės maisto festivalis, vyks įvairios sveikatinimo veiklos.


Šiame straipsnyje: Palangavasaros sezonaskurortas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Poilsiautojas

Poilsiautojas portretas
turgus geras, tik uzkeltos kainos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių